Gå til sidens hovedinnhold

Zidane vant Gullballen

Zinedine Zidane (34) vant i dag VMs bestemannspris, Gullballen, til tross for nedskallingen av Marco Materazzi.

Den franske superstjernen Zinedine Zidane vant VMs Gullball, selv om han fikk rødt kort i finalen.

Det var Fifa-akkrediterte journalister som stemte frem VMs beste spiller - og stemmene kom faktisk inn før Zidanes nedskalling av Marco Materazzi i andre ekstraomgang.

Jevnt
Zidane fikk 2012 poeng, mens Italias forsvarsklippe Fabio Cannavaro ble nummer to med 1977 poeng. Nok en italiener på tredjeplass; der havnet Andrea Pirlo med 715 poeng.

Dermed ble ikke det røde kortet mot Italia karrierepunktumet for den tidligere Real Madrid-stjernen. Gullballen er den høyeste individuelle utmerkelsen en fotballspiller kan få, og er garantert en svært hyggeligere avskjedsgave for den uhyre begavede midtbanesjefen.

Gul og rød
I løpet av VM scoret Zidane tre mål, blant annet på straffe i selve finalen. I tillegg hadde han én målgivende, til Thierry Henry i kampen mot Brasil. Dette var Zidanes første målgivende til Henry på over 50 landskamper.

Mer negativt er det at 34-åringen fikk tre gule og ett rødt kort, han fikk dermed flest kort av samtlige VM-spillere. Det er kanskje en liten strek i regningen for Fifa, at en spiller med et slikt disiplinært rulleblad får bestemannsprisen.

Algeri-ættede "Zizou" fikk til slutt 108 landskamper for "Les Bleus" og sørget for 31 mål. Han vant VM i 1998 og EM i 2000 med Frankrike. Som klubbspiller har han tjent til sitt daglige brød i Cannes, Bordeaux, Juventus og Real Madrid.

Andre priser
Tyske Miroslav Klose vant Gullskoen som VMs toppscorer (5 mål). Lagkamerat Lukas Podolski ble kåret til beste unge spiller, mens Azzurri-keeper Gianluigi Buffon ble kåret til den beste målvakten. Spania og Brasil deler Fair Play-prisen.

Den viktigste utmerkelsen av dem alle fikk imidlertid Italia, nemlig VM-pokalen.

Tidligere vinnere av Gullballen: Oliver Kahn (2002), Ronaldo (1998), Romario (1994), Salvatore Schillaci (1990), Diego Maradona (1986), Paolo Rossi (1982).

Reklame

Vårens topp 11 sneakers til herre

Kommentarer til denne saken