Gå til sidens hovedinnhold

Zlatan-agent slakter italiensk fotball

Advarer stjernespillere mot å dra til støvellandet.

Den omstridte agenten Mino Raiola har vært sentral i Zlatan Ibrahimovics karriere, og har hatt en finger med i spillet når svensken har valgt klubber.

Agenten forhandlet blant annet fram kontrakten da spissen flyttet fra La Liga og Barcelona til italienske AC Milan i 2010.

Zlatan hadde også fra før lang fartstid fra italiensk fotball. Etter at han fikk sit store gjennombrudd i nederlandske Ajax, spilte han senere for Juventus og Inter.

- Dårligere og dårligere
Det ser ut til at svensken kommer til å bli værende i AC Milan også neste sesong, til tross for rykter om at han skal ha vært aktuell for franske Paris St. Germain.

Agent Mino Raiola er imidlertid ikke lenger så begeistret for ligaen i støvellandet.

- Den italienske ligaen blir bare dårligere, og dårligere. Serie A burde ha gjort noe med infrastrukturen for ti år siden. Da sikter jeg både til arenaer og andre anlegg, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Bakgrunnen for at Raiola nå går hardt ut mot Serie A, er ryktene om at Robin van Persie kan være på vei til Italia. Agenten mener det ville være et dårlig valg.

- Om han virkelig vil til Juventus, må han selvfølgelig gjøre det han kan for å få til det, men han burde tenke seg veldig nøye om før han bestemmer seg, sier han til goal.com.

- Jeg er ikke redd for å påstå at Serie A er en tredjeklasses liga. Da jeg begynte å jobbe der, var Italia det gylne land. Det å gå til en engelsk klubb var som en straff da.

- Foretrekker England
Nå mener Raiola at det har blitt omvendt.

- Nå foretrekker spillerne England, Spania og Tyskland foran Italia, og det er helt riktig av spillerne å tenke slik, sier han.

Raiola har også Manchester Citys Mario Balotelli i stallen, og har gitt urokråka lignende råd.

- Mario kunne spilt i en hvilken som helst italiensk toppklubb, men man må tenke etter hva som er det beste valget, avslutter Raiola.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken