Gå til sidens hovedinnhold

- Zlatan er større enn Northug i Norge

Tidligere Rosenborg-spiller provoserer.

Zlatan Ibrahimovic driver med fotball, mens Petter Northug driver med langrenn. Slik sett har ikke profilene så mye til felles.

Sånn bortsett fra å være profiler, da. Ibrahimovic er blant Sveriges aller største idrettsmenn, mens Northug er ganske populær hjemme i Norge.

Northug er for så vidt svært populær i Sverige også. Under de store mesterskapene er ofte de svenske journalistene i flertall rundt trønderen.

- Ikke deres svar
Mikael Lustig, som nå spiller for Celtic og tidligere har spilt for Rosenborg, sier til Expressen at han tror Zlatan er større enn Northug i Norge.

- Jeg tror ikke Petter er deres svar på Zlatan. Northug byr kanskje litt mer på seg selv i intervjuer, men det er vanskelig å sammenligne, sier han til Expressen.

- Petter er selvfølgelig stor, men jeg tror faktisk Zlatan er større enn Petter, også i Norge, sier forsvarsspilleren videre.

Under sine år i Trondheim fikk imidlertid Lustig med seg hvor stort langrenn er i Norge.

- Petter er kjempesvær. Han er vel den største nå. Langrenn er vel også størst i Norge nå. De er flere mil foran fotballen, i hvert fall, sier svensken.

- Skrives mye
Lustig legger likevel til at verdensfotballen overgår det meste de fleste steder. Og der er Ibrahimovic en internasjonal stjerne.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Petter er stor, men gjør Zlatan noe, så skrives det om det i norske aviser. Det finnes ingen andre spillere som får like mye skriverier.

- Slik sett er Zlatan ekstremt stor, også i Norge, avslutter Lustig.

Sverige spiller landskamp mot Irland fredag. Sverige har tatt sju poeng på tre kamper i gruppe 4 så langt, og har kun Tyskland foran seg på gruppetabellen.

Kommentarer til denne saken