Gå til sidens hovedinnhold

Zlatan hisser på seg blindeforbundet

Her finner du ut hvorfor.

Zlatan Ibrahimovic må tåle kritikk for sin skyhøye lønn i Paris St. Germain.

Med 18 mål på 16 seriekamper har svensken så visst gjort seg bemerket på franske fotballbaner etter fjorårets overgang fra Milan. Men også utenfor banen skaper måltyven til stadighet debatt.

Nå er det den franske landsorganisasjonen for blinde og synshemmede – FAF – som slår mynt på svenskens skyhøye lønn i PSG, skriver nettstedet Goal.com.

Kjendiskalender
I en ny kalender er ulike kjendiser avbildet med svarte solbriller, lik de blinde mennesker gjerne bruker, for å sette fokus på organisasjonens rammebetingelser og arbeid.

Blant kjendisene er altså Zlatan.

– Spørsmålet vi ønsker å stille, er svært enkelt: I hva slags samfunn ønsker vi å leve? Spør FAF-president Vincent Michel på organisasjonens hjemmesider.

– Et samfunn der penger styrer og knuser alt på sin vei – i særdeleshet de svake? Eller ønsker vi å leve i et samfunn som er mer rettferdig, humant, respektfullt og omtenksomt overfor enkeltmennesker og fordelaktig for alle? Sier han videre.

Høy årslønn
Kritikken av Zlatan Ibrahimovic dukker opp på februar-siden i kalenderen. Der er det benyttet et bilde av PSG-spissen – med digitalt påmonterte mørke solbriller.

«Mr. Zlatan Ibrahimovic... Vet du at med din lønn, kunne du fullfinansiert hele vårt institutts visjon, alle de 250 forskerne og personalet som jobber i forskningsavdelingen for synssykdommer», heter det i teksten som følger bildet.

Zlatan Ibrahimovic skal, ifølge Goal.com, ha en månedslønn i PSG på over én million euro – tilsvarende 7,3 millioner norske kroner. (ANB)

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken