STUTTGART - BARCELONA 1-1:

Svenske Zlatan Ibrahimovic har skapt store overskrifter de siste dagene etter at han kom med støtte til lagkamerat Thierry Henry. Franskmannen måtte tåle mye pepper etter at han brukte hånden i forkant av en avgjørende scoring i VM-playoffen.

Zlatan innrømmer lett at han hadde gjort akkurat det samme.

- Så mye har vært skrevet om handsen hans. Jeg ville ha gjort det samme. Det kan skje meg også, dersom jeg var i samme situasjon ville jeg trolig gjort det samme, sier svensken.

I tirsdagens mesterligamøte med tyske Stuttgart trengte han imidlertid ikke å jukse for å sette ballen i mål. For selv om tyskerne tok ledelsen, tok Zlatan godt vare på en sjanse han fikk i andre omgang, og sikret dermed spanierne et meget viktig bortemål før returen spilles den 17. mars på Nou Camp.

Sjokkerte Barca
Det var imidlertid Stuttgart som sto for de største farlighetene i første omgang, og etter et snaut kvarters spill kom den første sjansen. Venstreback Cristian Molinari avanserte over halve banen før han leverte videre til brasilianske Cacau. Spissen fikk ballen i god posisjon, men med ryggen mot mål. I det han vendte opp mistet han litt kontrollen og avslutningen ble aldri farlig.

Ti minutter senere skulle imidlertid samme mann treffe bedre. Timo Gebhart traff Cacau med et presist innlegg fra høyrekanten. Brassen knuste oppasseren i lufta og ordnet 1-0.

Under forrige ukes mesterligakamper ble det mye dommersnakk i etterkant, og etter en halvtime kom kamplederen i fokus også her. Pavel Pogrebnyak skjøt ballen opp i hånda på Gerard Pique inne i feltet. Dommeren virket klar på at det ikke var straffe, men Stuttgarts spillere var kraftig uenig i den avgjørelsen.

Ikke overraskende var det Lionel Messi som skapte gjestenes største farlighet i løpet av de første 45 minuttene. Den kortvokste argentineren fyrte av fra rundt 20 meter, men ballen traff hansken til Stuttgart-keeper Jens Lehman. Sisteskansen trodde nok han hadde kontroll, og så noe overrasket ut da ballen traff stolpen. Mål ble det ikke og dermed ledet vertene til pause.

Til tross for at gjestene fra Spania hadde ballen mest i løpet av omgangen, så var tyskerne bra med på notene, og kom gang på gang på raske overganger. Molinari, Cacau, Gebhart, og den utleide Barcelona-spilleren Alexander Hleb var alle aktive for hjemmelaget, og skapte store problemer for Barcelona-forsvaret.

Snytt for straffe
Men selv om de hadde fått kjørt seg litt før pause, brukte ikke Barcelona lang tid på å svare i andre omgang. Zlatan Ibrahimovic stusset et langt oppspill til Pique, som igjen headet tilbake til svensken. Barca-spissens første forsøk ble reddet. Han tok seg selv av returen og da måtte Lehman plukke ballen ut av nettet.

Og nå startet jakten på vinnermålet. Anders Iniesta burde ordnet scoring da han fikk ballen i god posisjon etter at Lionel Messi hadde raidet fint på høyrekanten. Midtbanemannen bommet imidlertid på ballen, og misbrukte dermed en kjempesjanse.

Like etter var det gjestens tur til å rope på straffe. Lehman bommet på ballen etter en corner, og Zlatan tok den ned og skjøt mot mål. Skuddet så ut til å bli stoppet av hånda til Cristian Molinari på streken, og slik sett burde Barcelona føle seg snytt.

Mot slutten klarte ingen av lagene å avgjøre, og dermed fikk Barca med seg et godt utgangspunkt fra bataljen i Tyskland.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!