AC MILAN - BARI 1-1: Bunnlaget Bari, med Erik Huseklepp på innbytterbenken, tok overraskende ledelsen mot serieleder AC Milan søndag. På San Siro, Milans hjemmebane.

Gergely Rudolf satte inn 1-0 etter pasning fra Sergio Almiron. Målet kom seks minutter før pause.

Hodeløst av Zlatan
Bari kom til kampen med bare 16 poeng og ti poeng opp til Brescia på nest sisteplass. Tre poeng ville kortet ned på avstanden opp til Cesena og såkalt trygg grunn, og således gitt bortelaget et ørlite håp om å redde plassen.

Det håpet levde videre et langt stykke ut i andre omgang.

Og det ble større da Zlatan Ibrahimovic ble utvist i kampens 73. minutt, tolv minutter etter at Huseklepp kom innpå for Bari.

Svensken mistet hodet etter en duell med Marci Rossi i Baris sekstenmeter og slo Bari-spilleren med en knyttneve i siden.

Dommeren ga Ibrahimovic direkte rødt kort.

Nå må stjernespissen stå over kampene mot både Palermo og Inter.

Tungt for Bari
Zlatan hadde allerede pådratt seg et gult kort for protester mot dommeren Christian Brighi, etter at han hadde satt ballen i mål og blitt avblåst for hands.

AC Milan klarte likevel å utligne, gjennom innbytter Antonio Cassano, som satte inn 1-1 med et volleyskudd bare åtte minutter før ordinær spilletid var omme.

Bari ligger dermed ni poeng bak Brescia og tolv poeng bak Cesena og 17.-plassen som ved sesongslutt vil gi en ny sesong i Serie A.

AC Milan topper Serie A med 62 poeng etter 29 kamper. Det gjenstår ni serierunder etter dagens runde.

Derbyseier for Riise
I hatoppgjøret mellom Roma og Lazio er det som regel alltid høy temperatur. Søndagens møte mellom erkerivalene, med John Arne Riise på banen i 90 minutter for vertene, var ikke noe unntak.

Tidligere i sesongen har vi sett Romas-stjernen Francesco Totti gå fullstendig av hengslene og nærmest blitt båret inn i garderoben etter en utvisning.

Søndag var det Tottis fotballprestasjoner som avgjorde, mens det var Lazio som ble selvdestruktive.

Totti sørget først for 1-0 på et frispark etter 70 minutters spill. Veteranspissen satte spikeren i kista med et straffemål på overtid. Dermed har Roma vunnet de fem siste byderbyene mot Lazio.

Lazios Stefan Radu og Chrisitan Ledesma ble begge utvist i sluttminuttene. Radu skallet ned Fabio Simplicio, mens Ledesma fikk se det røde kortet etter protester mot straffen i tilleggstiden.

Med seieren er Roma tilbake i kampen om europacupplassene og ligger som nummer seks, to poeng bak byrivalen på plassen foran.

Udinese i storlag
Udinese fortsatte samtidig sin imponerende form og vant lekende lett med 4-0 mot Cagliari på Sardinia. Mhedia Benatia, Alexis Sánchez og tomålsscorer Antonio Di Natale sto for scoringene.

Udinese har ikke sluppet inn mål på sine seks siste kamper. Målforskjellen i de samme kampene lyder 17-0. Klubben har holdt nullen i 1105 minutter, og har rasket med seg 16 av de siste 18 mulige poengene.

Med søndagens resultat passerte Udinese også Lazio på tabellen og ser ut til å være en sterk medaljekandidat.

HTML EMBED