Gå til sidens hovedinnhold

- Zlatan var ikke så god i dag

Det mener en av de norske stjernene.

SVERIGE - NORGE 4-2:

STOCKHOLM (Nettavisen): Det var knyttet stor spenning til møtet mellom Sverige og Norge, til tross for at det kun var en privatkamp.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen hadde nemlig valgt å gi flere av dem som imponerte stort under U21-EM i sommer sjansen fra start.

Strømsgodsets Stefan Johansen og Eintracht Braunschewigs Omar Elabdellaoui fikk begge sin landslagsdebut for Norge onsdag kveld.

Men selv om disse unggutta har høstet mye skryt den siste tiden, var det ekte mannfolkfotball som ventet dem i møtet på Friends Arena.

- Zlatan ikke god
Og mest mann av alle, var selvsagt Zlatan Ibrahimovic. Selv om ikke alle var enige i at superspissen var supergod onsdag.

- Nei, han var ikke så god i dag. Han går mye, tar noen hælspark og shower en del. Han leker seg, sier Tarik Elyounoussi til Nettavisen.

- Men han står der han skal stå og setter sjansene. Så han er selvfølgelig en klassespiss, sier nordmannen og legger trykk på klasse.

Norges kaptein, Brede Hangeland, var en av banens mest rutinerte spillere, men stopperen hadde aldri tidligere møtt Ibrahimovic.

- Han var naturligvis kampens store spiller, med tre mål. Men de sjansen vi gir ham før pause, er det mange som scorer på, sier han til Nettavisen.

- Zlatan scorer i hvert fall på slike sjanser. Det er ikke godt nok av oss å gi ham slike muligheter, sier kapteinen.

-Hva var inntrykket av Zlatan?

- Ikke lurt
- Han var stor, sterk, god med ballen og farlig foran mål, sier Hangeland.

- Vi er også gode offensivt, men det blir litt ubalanse mellom angrep og forsvar. Det er ikke spesielt lurt med Zlatan der oppe, sier han.

- Gjør dere Zlatan god?

- Han gjør fantastiske prestasjoner på målene, men det er ulikt oss som lag å gi bort slike sjanser. Vi sender mange fram og glemmer kontra.

- Men etter dette har jeg full forståelse for at han er blant verdens beste spisser, sier Fulham-proffen.

To ganger Zlatan
For 22 år gamle Johansen åpnet det hele på verst tenkelig vis da han slo en feilpasning som ble snappet opp av Sebastian Larsson.

Sunderland-spilleren sendte ballen igjennom til Ibrahimovic, og den svenske superstjernen satte ballen i mål etter to minutters spill.

Vondt skulle bli verre for Norge noen minutter senere. De røde hang rett og slett ikke med i svingene når Sverige satte fart framover.

Denne gang var Elabdellaoui syndebukk. Backen opphevet offsiden, og Albin Ekdal kunne servere ballen på et sølvfat til Ibrahimovic

Paris Saint-Germain-spissen takket, bukket, og dyttet kula forbi Rune Jarstein i det norske buret. Det så stygt ut for nordmennene.

Svenskene hadde hatt en rekke store sjanser i løpet av den første halvtimen i Stockholm, og ledelsen var derfor veldig fortjent.

Johansens revansj
Det positive med å ligge under 2-0 etter 28 minutter, er at det fortsatt er 17 minutter til å pynte på det resultat før pausen.

Og de 17 minuttene brukte Norge bra. Sverige hadde dominert stort fram til 2-0, men da Norge fikk straffe i det 38. minutt var det håp.

Elabdellaoui spilte fram til Mohammed Abdellaoue, og spissen ble lagt i bakken av hardhausen Jonas Olson. Dommeren pekte på krittet.

Moa tok selv ansvar fra elleve meter og satte ballen sikkert forbi Andreas Isaksson i Sveriges mål.

Og bare fem minutter senere var lagene like langt. Og målscoreren var selvfølgelig Stefan Johansen, mannen som startet så rufsete.

Tarik Elyounoussi la ut til Johansen, og midtbanemannen klinte til fra distanse. Ballen gikk via Mikael Antonsson og i mål til 2-2. Litt heldig.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Zlatan, igjen
Selv om det hadde vært mye fokus på Norges unggutter både før og underveis i kampen, var det likevel en svenske som stjal showet.

Etter 57 minutter satte Zlatan Ibrahimovic inn sitt tredje mål for kvelden. Spissen hamret et frispark fra rundt 25 meter rett i mål.

Og selv om målet så pent ut, var det ikke til å komme bort fra at ballen gikk inn i keeperhjørnet til Norges keeper, Rune Jarstein.

Etter Zlatans tredje fulltreffer gjorde Norge en rekke bytter, og det førte til at intensiteten i kampen gikk ned noen hakk.

Veteranscoring
De store sjansene uteble for Norge, og i stedet satte svensken inn sitt fjerde for kvelden. Det var signert superveteran Anders Svensson.

Oldingen klinket til fra distanse og ballen flakket forbi Jarstein i buret, men igjen kunne man sette spørsmålstegn ved keeperspillet.

Norge skapte også én og annen farlighet mot slutten av kampen, men det holdt ikke til å overliste Andreas Isaksson i målet.

Flere scoringer ble det aldri på Friends Arena og dermed står Egil Drillo Olsen fortsatt uten seier mot våre naboer i øst.

Reklame

Vikinglotto: I kveld kan man vinne 229 millioner

Kommentarer til denne saken