N.Y. RANGERS - WASHINGTON 2-1:

Rangers er videre til semifinale etter kamp syv mot Washington. Derek Stepan scoret 11.24 inn i sudden death og sikret avansement for Zuccarellos lag.

- Vi nyter dette øyeblikket, men har fortsatt mye jobb igjen, sier Stepan til nhl.com etter kampen.

Seks kamper var ikke nok til å skille mellom New York Rangers og Washington Capitals i andre runde av NHL-sluttspillet, også kjent som Stanley Cup. Lagene vant tre kamper hver.

60 minutter i den sjuende kampen var heller ikke nok. Lagene scoret ett mål hver.

Hadde det ikke vært for at man i verdens beste ishockeyliga har en maksgrense på sju kamper i en sluttspillrunde, kunne disse to lagene spilt i ukevis.

Så jevne er lagene. Så fantastisk gode er keeperne, Henrik Lundqvist og Braden Holtby.

Tampa Bay neste

Heldigvis er det en maksgrense, hvilket betød at lagene måtte spille til det ble scoret et mål til i maratonkampen natt til torsdag.

Rangers har naturligvis savnet kreativiteten til Mats Zuccarello, som fortsatt er ute av spill på grunn av hjernerystelsen han pådro seg mot Pittsburgh Penguins i første runde av Stanley Cup.

Det er imidlertid flere som kan produsere mål i Manhattan-laget. Derek Stepan, for eksempel. Amerikaneren avgjorde denne utrolig jevne duellen med sin scoring etter 71,24 minutters spill i lagenes sjuende kamp mot hverandre på 15 dager.

2-1 til Rangers.

4-3 i seirer.

En date med Tampa Bay Lightning i semifinalen.

Første kamp spilles allerede lørdag (klokken 19.00 norsk tid). Det blir Rangers' 95. kamp siden sesongen startet 9. oktober.

Forhåpentlig rekker Zuccarello å bli frisk før semifinalene blir ferdigspilt, men sjansen virker dessverre liten for at det skal skje.

I 2015 tar man ingen sjanser med hodeskader i NHL, noe som sannsynligvis er et resultat av både økt kunnskap om alvorsgraden og et søksmål som tidligere spillere har tatt ut mot ligaen.

Garanterte seier

Washingtons kaptein Alexander Ovetsjkin svarte på tapet i forrige kamp med å garantere seier i den sjuende og avgjørende kampen. Russeren gikk i front ut på slagmarken og scoret kampens første mål 12,50 minutter ut i åpningsperioden.

Scoringen var fortjent. Bortelaget var klart best de første 20 minuttene.

Rangers var likevel ikke uten sjanser.

Rick Nash, som får betalt for å være toppscorer i Rangers, men bare har nettet to ganger i sluttspillet, kom alene med Braden Holtby da det bare gjenstod 2,15 sekunder av første periode.

Derek Stepan avbrøt en pasning mellom to Washington-spillere da Capitals var i overtall, og Nash var førstemann til den løse pucken som beveget seg i retning av bortelagets mål.

Nash forsøkte å finte bort Holtby, men 25-åringen fra Lloydminster lot seg ikke lure.

20 sekunder før første periode tok slutt fikk også Stepan en glimrende sjanse, da han fikk en fin horisontalpasning fra Dan Boyle i et overtallsspill. Stepans skudd gikk heller ikke forbi Holtby.

Rangers overtok

Seks minutter og 22 sekunder ut i midtperioden klarte Rangers omsider å utligne, da Kevin Hayes styrte pucken i mål forbi en sjanseløs Braden Holtby etter en aldeles vidunderlig pasning fra J.T. Miller.

På dette tidspunkt i kampen hadde Rangers også gjort seg fortjent til en utligning. Capitals havnet på etterskudd og pådro seg tre strake utvisninger, og det i løpet av bare 5,08 minutters effektiv spilletid.

Rangers ledet på et tidspunkt skuddstatistikken i andre periode med hele 9-1. Etter 40 minutters spill var det imidlertid jevnt, 25-24 i favør Rangers.

Tredje periode ble en taktisk og meget intens batalje, med fokus på å minimere feil og følgelig ble det også færre målsjanser. Etter hvert ble det åpenbart at neste målscorer også ville bli matchvinneren.

Målet kom altså 11,24 minutter ut i overtidsperioden og ble satt inn av Derek Stepan, som med det scoret sitt tredje sluttspillmål for året. Stepan er, sammen med Derick Brassard, beste poengplukker i sluttspillet med åtte poeng på tolv kamper.

Se høydepunkter her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):

New York Rangers spilte seg helt fram til finale i Stanley Cup forrige sesong. Der ble det tap for Los Angeles Kings. Nå er det altså bare ett hinder igjen før en ny finaleplass er sikret, nemlig Tampa Bay Lightning.

I den andre semifinalen møtes Anaheim Ducks og Chicago Blackhawks.

Ingen nordmenn har noensinne spilt seg til seier i Stanley Cup. Anders Myrvold var i troppen til Colorado Avalanche da denverlaget vant i 1996, men den norske backen spilte ingen av sluttspillkampene den gang.