Nå har nordmannen bedt en uavhengig voldgiftsrett om å avgjøre hva han skal få i lønn, melder New York Post.

Forrige sesong ble et gjennombrudd for 26-åringen fra Hasle i Oslo. Han ble beste poengplukker i New York Rangers med sine 59 poeng, som han fordelte på 19 mål og 40 assists.

Det var utmerket timing. Zuccarellos kontrakt var nemlig kun ettårig, og dermed sitter han med svært gode kort rundt forhandlingsbordet.

Regner med stor økning

Ekspertene regner med at han vil kunne kreve mellom fire og 4,5 millioner dollar per sesong når han inngår en ny avtale med Rangers. Denne sesongen tjente han mer beskjedne 1,15 millioner dollar.

I et intervju med Nettavisen uttalte Zuccarello nylig at han ønsker en kontrakt som gjelder for tre eller fire år framover.

Zuccarellos manager Kevin Skabo er ikke involvert i disse forhandlingene. Det styres av agentene hans i Nord-Amerika. Verken Zuccarello eller hans agenter var tilgjengelig for kommentar da denne artikkelen ble skrevet.

- I voldgiftsretten møtes partene ansikt til ansikt og legger fram saken fra hver sin side, og så avgjør den nøytrale parten hva det skal ende med, sier Skabo til Nettavisen.

I fjor ble forhandlingene også meldt til voldgiftsretten, men da ble kontrakten signert før saken havnet på bordet deres. Da valgte Zuccarello å signere på en avtale som sannsynligvis ga ham lavere lønn enn voldgiftsretten ville gitt ham.

- Denne gang stiller han uansett med mye bedre kort på hånden, med tanke på prestasjonene i sesongen som gikk, legger Skabo til.

Kun ettårig

Partene har fremdeles noen uker på seg til å bli enig. Sakene behandles som regel ikke av voldgiftsretten før i august.

Dersom lønnen faktisk ender opp med å bli avgjort av voldgiftsretten, blir kontrakten kun ettårig. Det ønsker nok både Rangers og Zuccarello å unngå.

Partene kan når som helst avgjøre saken selv, gjennom å inngå en avtale før voldgiftsretten starter sine høringer.

Ifølge New York Post har også Derick Brassard og Chris Kreider sendt sine forhandlinger til voldgiftsretten.

New York Rangers har bare 14 millioner dollar igjen til lønnstaket på 69 millioner er nådd.