NEW YORK (Nettavisen): Mens Mats Zuccarello og New York Rangers er opptatt med jakten på ishockeyens «hellige gral» - Stanley Cup - forbereder det norske landslaget seg til VM i Russland, som starter 6. mai.

Positiv til VM

Det vanlige spørsmålet på denne tiden av året er om Zuccarello kommer til å slutte seg til Norges VM-lag hvis Rangers blir slått ut før Norge er ferdig i Russland.

- Jeg vil jo spille, det er klart. Man har alltid lyst til å spille for landslaget. Jeg må først og fremst høre på dem som er her (Rangers-ledelsen, red. anm.) og lytte til kroppen, så vi får se. Får jeg lov, så vil jeg spille, sier Zuccarello til Nettavisen.

Siden sesongstart 7. oktober, altså i løpet av 194 dager, har Zuccarello spilt 83 kamper. Det siste året har han også vært igjennom en livstruende skade med kraniebruddet, opptrening med taleterapeut, Right To Play-besøk hos fattige barn i Tanzania og sesongoppkjøring.

Klubben kan si nei

Det er med andre ord slett ikke utenkelig at New York Rangers ønsker at han står over VM i Russland, selv om broadwaylaget skulle ryke ut av Stanley Cup-sluttspillet mens Zuccarello fremdeles kan hjelpe Norge i VM.

- Forhåpentligvis må jeg ikke ta det valget, men det er heller ikke bare opp til meg, konstaterer Zuccarello.

Det står 1-1 i kamper mellom Rangers og Pittsburgh Penguins i første runde av Stanley Cup. Kamp tre i best-av-sju-serien spilles i New York tirsdag (natt til onsdag, norsk tid)

Før neste sesong starter skal det også spilles både OL-kvalifisering og World Cup, noe som sannsynligvis vil spille en rolle for Rangers i deres vurdering av Zuccarellos arbeidsmengde.