VANCOUVER CANUCKS - N.Y. RANGERS 1-3:

New York Rangers-proff Mats Zuccarello Aasen satte natt til onsdag ny rekord for antall poeng i løpet av en NHL sesong for en norsk spiller.

Nordmannen er oppe i 54 poeng totalt, 17 scoringer og 37 assists på 72 kamper, og er dermed ett foran rekorden til Espen Shampo Knutsen.

Den nåværende Vålerenga-treneren noterte seg for 53 poeng på én sesong da han spilte for Columbus Blue Jackets tilbake i 2000/01-sesongen.

Shampo hadde elleve mål og 42 assists på 66 kamper.

New York Rangers vant for øvrig 3-1 borte mot Vancouver Canucks natt til onsdag. Zuccarello var involvert i New York-lagets 2-0-scoring i kampen.

Han fikk assist på fulltrefferen.

Nordmannen fikk totalt 18 minutter på isen og fyrte av tre skudd på mål i løpet av kampen. Daniel Carcilo, Benoit Pouliot og Martin St. Louis scoret målene for New York Rangers. Ryan Kesler nettet for hjemmelaget.

Keeperkjempen Henrik Lundquist sto for øvrig igjen en praktkamp for Zuccarello Aasens lag og svensken reddet 35 av 36 skudd.

Rangers ligger nå som nummer fem i Eastern Conference etter 77 kamper. Laget har 90 poeng. Boston Bruins topper avdelingen med 110 poeng.

Se målene her (video med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):

HTML EMBED