Gå til sidens hovedinnhold

Søkkrik ordfører selger millionkåken

Forretningsmannen Arvid Grundekjøn flyttet til Kristiansand og ble politiker.

Ordfører Arvid Grundekjøn (H) i Kristiansand har lagt boligen sin i Vesteråsveien 12 på Ullern i Oslo ut for salg med en prislapp på 23 millioner kroner.

Bolighandel1: Selg uten megler

Det 467 kvadratmeter store huset er tegnet av arkitekt Esben Poulsson, og stod ferdig i 1939.

Næringslivstoppen
Før Grundekjøn kastet seg inn i politikken og ble ordfører i Kristiansand, var han en svært profilert næringslivsleder.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Næringslivstoppene trenger ofte en stor fin bolig der de kan samle sine forretningsforbindelsser. Grundekjøn er intet unntak.

SE BILDER AV LUKSUSBOLIGEN:

(Saken fortsetter nedenfor)

5066

«Her har vært holdt en rekke kulturarrangementer, styremøter, middager for forretningsforbindelser og diplomati. Det har ved to anledninger vært dekket til 66 personer innendørs, og til 77 og 90 personer i telt på gårdsplassen. I spisestuen har det ofte vært dekket til 32 personer», heter det i annonsen fra eiendomsmegler Erik Høyem i Eie Eiendomsmegling.

Wilhelmsen-skipper
På 1990-tallet sto Arvid Grundekjøn til rors på Anders Wilhelmsen-skuta. Anders Wilhelmsen-gruppen var eid av milliardærbrødrene Arne og Gjert Wilhelmsen.

Brødrene eide en større aksjepost i det som den gang var verdens nest største cruiserederi etter Carnival Cruises, nemlig RCCL (Royal Caribbean Cruise Lines).

Cruiseindustrien var hot på Oslo Børs på nittitallet. I tillegg til mye medieomtale i forbindelse med RCCL, var Grundekjøn involvert i byggingen av Norges første oljeproduksjonsskip i regi av Golar-Nor Offshore.

Styregrossist
Grundekjøn har hatt en rekke styreverv. Av de tyngre vervene Grundekjøn har i dag er jobben som styreleder i eiendomsselskapet Norwegian Property ASA .

Inntil sommeren 2010 var Grundekjøn styreleder i Statkraft, men ble erstattet av Svein Aaser etter å ha uttrykt seg kritisk om regjeringens eierskapspolitikk, ifølge nettstedet Wikipedia. I 2009 ble Grundekjøn kåret til årets styreleder av BoardNews og PriceWaterhouseCoopers.

Årene på toppen av norsk næringsliv har gjort Grundekjøn til en svært holden mann. I følge skattelistene var Grundekjøn god for 60 millioner kroner i 2009. Dette gjør ham utvilsomt til en av landets rikeste ordførere.

Arvid Grundekjøn kjøpte villaen i Vesteråsveien 12 på Ullern for 5,4 millioner kroner i 1997. Når han nå har tatt fatt på ordførervervet er han tilbake der han startet. Grundekjøn er født i Kristiansand i 1955.

Selge? Finn billigste megler på MittOppdrag.no

Kommentarer til denne saken