«Asda Story» er et gratis online rollespill som har gjort stor suksess i USA og Korea. Spillet har i dag hundretusenvis av spillere, og nå har det endelig kommet til Europa og Norge.

Spillet er spesielt kjent for sin signaturfunksjon «Soul Mates System» (sjelevennsystemet) som gjør det mulig for spillere å koble seg til en annen spiller for å få spesielle fordeler.

Nettavisen er offisiell mediapartner til «Asda Story», og står blant annet for den kommende norske oversettelsen av spillet.

Slik registrerer du deg:

1) Gå til nettsiden for «Asda Story»

2) Klikk på «Registrer deg»

3) Last ned spillet under menypunktet «Download».

Registrer deg nå, og få 3000 Xcoins (spillpenger) gratis!!

PS! Det kan lønne seg å se etter speilinger av nedlastingen av klienten når du får tilgang. Noen av dem er klart raskere enn hovednedlastingen.

Tre klasser

Du kan velge mellom tre klasser i «Asda Story»: Warrior, Archer og Mage.

Warrior

Under Warrior finner vi One-handed sword, Spear og Two-handed sword – hver med sine fordeler og ulemper. One-handed er den med best forsvar og er tiltenkt rollen som tank i grupper. Spear er spesialist på angrep, oger tiltenkt rollen som DPS i grupper. De er best i 1v1.Two-handed er en noe mer avansert klasse hvor mikro-managment spiller en rolle. De kan slå veldig hardt, men har mer passive og buff-orienterte ferdigheter.

Archer

Som Archer kan man velge mellom Crossbow, Bow og Ballista.

Crossbow er langdistanseklassen med den høyeste instant damage. Med anti-magi evner utgjør den særlig fare mot mages.

Bow er DPS-klasssen med mye DOTS og CC, og er en anti-Warrior klasse.

Ballista ligner mest på en Warrior av Archer-klassene. Med sin tunge ballista beveger de seg saktere enn de andre, men deler ut svært kraftige skudd. De er meget godt egnet mot Archers pga sin høye motstand mot stuns og andre CC, samt gode forsvar.

Mage

Mage er den klassen hvor man kan blande underklassene for å skape en dynamisk karakter, eller kun velge èn for å spesialisere seg. Det er tre grener man kan velge mellom: Destruction (Hell fire), Recovery (Heavenly light) eller Protection (Flooded land).

Destructive treet består av ild of skygge, som inkluderer DOTS og ferdigheter rettet mot grupper av mobs. Foretrekker man solo questing fremfor grupper er Destructive-treet beste alternativet av de tre mulige.

Recovery-treet består av lys og klima- som inkluderer forskjellige helbredelsesevner. Det har også gode damage evner som Storm, Lyn og Torden. Ønsker man å være hovedhelbrederen i grupper er fokus på dette treet nødvendig.

Protection treet består av evner innen land og vann- som inkluderer buffs og skjold. Mages med fokus på dette treet kan gi grupper gode buffs, samt bruke AoE frost og stuns.

Se «Asda Story» i aksjon:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Soulmate:

En unik ting med Asda Story er noe som kalles Soulmate. En Soulmate er en annen spiller som man kan gjøre til partner og dermed få tilgang til spesielle bonuser og ferdigheter man ellers ikke ville hatt tilgang til. Det kan være økning i styrke, teleportering, helbredning, gjenopplivning og mer til.

Soulmates har også mulighet til å skaffe seg ekstra XP ved å queste nær hverandre.

Dungeons:

Det er flere dungeons i Asda Story. Noen for lavere levels, og noen for høyere levels. Her finner man monstere som skiller seg ut fra den vanlige spillverdenen, samt boss monstere. Disse monstrene er vanskeligere å drepe, så man bør ha en gruppe for å queste der. Til gjengjeld får man tak i utstyr som er bedre enn hva man får i den vanlige spillverdenen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sowel systemet:

Sowel kommer fra Soul og Jewel. Det er en sjelden mineral som man kan skaffe seg kun ved å queste i Asda verdenen.

Item-systemet i Asda Story Online består i hovedsak av å legge inn Sowels i våpen og klær. Sowels brukes til å øke angrep og forsvarsegenskapene i våpen og klær. Utrustningen er mer eller mindre tomme skall inntil man legger inn Sowels. Så i Asda er utrustningen mer noe man bruker for å uttrykke personligheten sin, mens det er Sowels som er de virkelige items. Man kan legge til og fjerne Sowels, slik at man kan forandre utseendet mens man beholder kraften fra Sowels'ene.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

PvP:

Det er to muligheter for PvP. Dueller og Faction wars. Man duellerer ved å invitere en spiller, som da må akseptere. Etter å ha akseptert går det 10 sekunder før kampen starter.

Faction wars ligner på capture the flag og foregår to ganger om dagen. 3 grupper kjemper om 10 områder på kartet. Gruppen med flest poeng etter 50 minutter vinner ærespoeng og penger – som man senere kan bruke til å kjøpe spesielle items.

Campus Credit:

Man kan handle med spillere, såvel som NPC's for å skaffe seg bedre utstyr. Til det trenger man gull. Gull får man ved å gjennomføre quests eller bare grinde fra området man er i.

Men i tillegg til dette har man mulighet til å kjøpe spesielle items med Campus Credit. Campus Credit kan kjøpes for ekte penger via nettsiden deres. Dette er utstyr som det kun er mulig å få tak i ved å betale. Man kan altså spille Asda Story helt gratis, men man har også muligheten til å kjøpe spesielle items for ekte penger. $1 = CC100.

Klikk her for å registrere deg som betatester!