(SIDE2): Dersom Eminem vokste opp som en bortskjemt middelklassegutt i en enebolig med stakittgjerde i stedet for i en trailer, ville han kanskje hørtes omtrent ut som 22 år gamle Asher Roth.

Men selv om gutten fra Morrisville, Pennsylvania ikke er like sinna eller psykopatisk som Marshall Mathers, betyr det ikke at han ikke har noe å si.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Med sin mixtape «The Greenhouse Effect» har han fått skryt fra folk som Andre 3000 (Outkast), Jay-Z og Akon. Og ikke minst imponerte han hiphop-mogul Steve Rifkind nok til å få platekontrakt på grunnlag av et par Myspace-låter.

LYTT:Asher Roth på Myspace

- Han er den beste tekstforfatteren på 10 år, mener Rifkind om sin nye signering.

Roth innser selv at han kanskje ikke er den med mest street-kred i hiphopens verden, og innrømmer glatt sin «pretty fly for a white guy»-fortid.

- Den første plata jeg kjøpte meg var Dave Matthews Bands «Crash», så «suburban» er jeg.

Selv om den hittil navnløse debutskiva ikke er ventet før i mars 2009, har Roth allerede blitt et omtalt navn i amerikanske medier. I desemberutgaven av hiphop-bibelen XXL pryder han coveret med tittelen «Hip-Hop's Class Of 2009», og nylig var han på «Carson Daly» for å snakke om statusen som «den neste Eminem».

Originalen Eminem er kanskje snart klar med sin comeback-skive. Men det er mye som tider på at hiphop-året 2009 vil tilhøre Asher Roth.

VIDEO: Asher Roth møter Akon for første gang

HTML EMBED