(SIDE2): Ifølge mange forståsegpåere er hvite rappere som hvite basketballspillere - en myte.

«Det hvite håpet»
Så dersom man som hvit klarer å få oppmerksomhet, så beskyldes man fort for at det nettopp er på grunn av utseendet, ikke egenskapene. Og klarer man å krabbe opp fra mylderet av artister, så sammenlignes man automatisk med den største av de hvite rapperne - Eminem. Eller har sammenligningen noe for seg?

Asher Roth er 23 år gammel, fra Pennsylvania, USA og for tiden aktuell med singelen «I Love College»

(Se video nederst i saken og bestem selv om hvite menn kan rappe)

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden akkurat nå!

Han har det siste året fått mye medieoppmerksomhet i hjemlandet, og for noen uker siden ga han ut det etterlengtede debutalbumet, kalt «Asleep in the Bread Ailse». Og platekontrakten han signerte er ikke med hvem som helst.

Med mixtapen «The Greenhouse Effect» fikk han i 2008 klapp på ryggen av både Jay-Z og Akon, og Steve Rifkind ga den unge mannen kontrakt. Det til tross - eller på grunn av - at tekstene hans langt fra er så brutale eller har slik street-cred som mange av sjangerkollegaene.

- Kweli og Roots
Selv mener han at han og Eminem ikke har stort mer til felles enn hudfargen, og at stilen hans i tilfelle kan sammenlignes med rapere og grupper som tilhører en anne bit av musikkarten - eventuelt med ham selv.

- Asher Roth er Asher Roth. Jeg er ikke som noen andre, men tidligere hiphop har selvfølgelig påvirket meg. For sammenlignings skyld, siden alle spør, så vil jeg selv si at jeg er i samme gate som Black Star Talib Kweli, A Tribe Called Quest og The Roots.

Men den evinnelige sammenligningen har påvirket Roth. På albumet har han dedikert den ene låta til den mer velkjente rapperen, kalt «As I Em».

- Eminem har åpnet dører, uten han hadde jeg ikke vært her.

HTML EMBED