Gå til sidens hovedinnhold

Asia-børsene banket røde

Krisen i finansmarkedet slår hardt ut i Asia.

Problemene relatert til kredittkrisen smitter over på bank- og finansaksjene i Asia. Meldingen om at verdens største bank, Citigroup, må ta nedskrivninger på hele 11 milliarder dollar kommer som et sjokk på markedet.

NA24 - din næringslivsavis

I forrige uke gikk det spekulasjoner rundt den finansielle stillingen til Citigroup, og markedet fryktet at de lå flere lik i skapet. Nå viser det seg at problemene relatert til de dårlige betalerne innen subprime-segmentet på langt nær er over. Rykter og spekulasjoner om at flere banker kan bli ytterligere rammet av problemene sprer seg i markedet.

Mitsubishi UFJ Financial Group falt for tredje dag på rad, mens National Australia Bank falt det meste på syv uker.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International falt 1,5 prosent til 166,06 poeng mandag morgen. Fallet de to siste handledagene er det største siden midten av august. Ikke overraskende trakk finansaksjene hele indeksen ned.

I Hongkong var Hang Seng ned 4,24 prosent mandag morgen og var blant de verste børsene i Asia. Det var særlig China Mobile som ledet an i nedturen i Hongkong etter at den kinesiske statsministeren signaliserte forsinkelser på bestemmelsen der kinesere kan få lov til å investere i Hongkong.

I tillegg faller verdens største gruveselskap, BHP Billiton, etter at særlig kobberprisene hadde sin svakeste uke på to måneder.

Den japanske Nikkei 225-indeksen falt 1,5 prosent til 16.269,15 poeng.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant