Gå til sidens hovedinnhold

Asia fortsetter nedturen

Asiatiske investorer frykter amerikansk resesjon.

Det har ikke vært en god start på det asiatiske børsåret 2008.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag faller børsene på nytt etter at nye makrodata fra amerikansk økonomi ble offentliggjort onsdag kveld.

Innkjøpssjefene i USA har blitt langt mer skeptiske til den økonomiske utviklingen i USA og det liker ikke aksjemarkedet i Asia. Skyhøy oljepris blir heller ikke tatt godt i mot og det har økt investorenes bekymring for at verdens største økonomi skal innta en resesjon.

Hon Hai Precision Industry Co., som produserer Apple-konsernets iPod faller i likhet med verden største gruveselskap BHP Billiton. Bakgrunnen er spekulasjoner om at etterspørselen etter regionens elektronikk og råvareprodukter vil falle tilbake dersom veksten i USA avtar.

- Makrotallene fra amerikansk økonomi øker muligheten for en global nedgang som vil påvirke alt fra europeiske til asiatiske selskaper. Ustiktene er ikke bra, sier Hans Kunnen i Colonial First State Global Asset Management i Sydney til Bloomberg News.

Den tonangivende MSCI Asia Pacific-indeksen faller 1 prosent og lå an til sin laveste sluttnotering siden 21. Desember. Markedene i Japan er stengt også torsdag. Bortsett fra i India er det nedgang i de fleste aksjemarkedene.

Nøkkeltall i Asia kl. 08.30:

Japans Topix: STENGT
Japans Nikkei 225: STENGT
Hongkongs Hang Seng: - 1,61%
Kinas CSI 300: + 0,69%
Kinas Shanghai Composite: + 0,89%
Taiwans Taiex: - 1,67%
Sør-Koreas Kospi: -0,04 %
Singapores Strait Times Index: - 1,39%

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler