Gå til sidens hovedinnhold

Asia raser ned

De hete pengene er ikke så varme lenger.

Japan, Sør Korea, Australia og flere andre asiatiske markeder fulgte USA-børsene ned i dag.

NA24 - din næringslivsavis

- De hete pengene er ikke så varme lenger. Kjøpeviljen kan forvitre ettersom vi ser at langsiktige investorer, som de europeiske investorene, gå ut av markedet. Jeg tror det er mulig at det vi ser er slutten på «carry trades», og det er ikke bra for steder som Hong Kong, hvor folk har lastet opp aksjer, uavhengig av verdien, sier Andrew Clarke i Societe Generale i Hong Kong til MarketWatch.

Både i Tokyo, Hongkong, Sør Korea og Taiwan, raste aksjemarkedene over to prosent, mens fallene var noe mindre i Australia Malaysia, Shanghai, Hong Kong og flere andre asiatiske markeder. Størst var uansett fallet i Tokyo, hvor Nikkei 225 index falt med 2,3 prosent til det laveste nivået på tre måneder.

Der bidro Canon, Honda og Nissan til å dra ned markedet, etter bekymringer over markedene i USA, som er største kunde for en lang rekke japanske selskaper. Også i Asia er det bekymringer over dårlige amerikanske kredittall og såkalte «subprime loans» som trekker ned.

Hongkongs Hang Seng-indeks falt to prosent, mens fallet var enda større på den såkalte China Enterprises- indeksen, med 41 kinesiske selskaper listet på Hong Kong-børsen. Den falt med 2,6 prosent. I Shanghai derimot var fallet mer moderat, hvor indeksen så vidt bikket ned 0,2 prosent.

Amerikanske aksjer falt torsdag, og sendte Dow Jones-indeksen ned 2,3 prosent, mens Nasdaq-indeksen falt 1,8 prosent. I Oslo falt aksjemarkedet med 2,38 prosent til 493,77 poeng torsdag, og det spørs hvordan Oslo Børs reagerer på kveldens og nattens børshendelser andre steder i verden.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser