Gå til sidens hovedinnhold

Forvirringen fortsetter i Asia

Etter at Wall Street har hoppet opp og ned hele uka fortsetter usikkerheten på Asias børser fredag.

Et par timer før de viktigste børsene i Asia stenger (ved 08-tiden norsk tid) er det et blandet bilde investorene ser. Tokyos Nikkei-indeks er ned 0,38 prosent, Seouls Composite-indeks er ned 1,29 prosent og hovedindeksen i Taiwan er ned 1,06 prosent.

I Kina er det oppgang. Hong Kongs Hang Seng-indeks er opp 0,63 prosent og Shanghais Composite-indeks er opp 0,41 prosent. Det er også oppgang i Sydney (+0,52 prosent) og i New Zealand (+0,25 prosent). Børsen i Singapore leder an oppgangen fredag. To timer før stengetid var STI-ndeksen opp 1,18 prosent.

Fest på Wall Street
På Wall Street var det fest torsdag, med solid oppgang for alle de toneangivende aksjeindeksene. Dow Jones-indeksen var opp 4 prosent til 11.143,31 poeng. Den brede S&P 500-indeksen var opp 4,6 prosent til 1.172,64 poeng, mens teknologitunge Nasdaq Composite var opp 4,7 prosent til 2.492,68 poeng.

USA og Europa styrer
Den kjente investoren Jim Rogers er ikke så opptatt av det som skjer i Asia.

- Det er økonomien i USA og Europa som styrer verdensøkonomien. Husk at Kina fremdeles bare utgjør en tiendel av økonomien i Europa og USA, sier Rogers til CNN.

Ifølge BBCs ekspertkommentator David Buik i BCG Partners er det manglende politisk styring som er hovedårsaken til usikkerheten som herjer verdens børser.

- Årsaken til problemene er åpenbar. Det er usikkerhet. Vi i finansverdenen er flink til å takle gode nyheter, vi er kanskje enda flinkere til å takle dårlige nyheter, men usikkerhet er det verste vi vet. Usikkerheten skyldes mangel på lederskap i USA og Europa. Nå må Obama og europeiske ledere slutte og prate om kutt, de må gjennomføres - og det raskere enn svint, sier han til BBC.


Kilde: Yahoo Finance.

Kommentarer til denne saken