De asiatiske børsene fortsetter oppgangen i takt med økt optimisme om bedret utvikling for verdensøkonomien.

Den sammenveide regionindeksen for Asia- og Stillehavet stiger 0,3 prosent.

Mens de japanske børsene er stengt på grunn av helligdag, kom den sterkeste utviklingen i New Zealand og Australia. I Hongkong faller imidlertid Hang Seng-indeksen, drevet av nedgang i eiendomsaksjer.

Bedring i økonomien
Investorene ser tegn til bedring i økonomien, og det har bidratt til å styrke dollaren. En euro koster nå 1,4253 dollar, mot 1,4249 dollar mandag.Det er det høyeste nivået på nesten tre måneder.

Samtidig har oljeprisene styrket seg. Den amerikanske referanseoljen WTI omsettes for 74,35 dollar fatet, ned 5 cents fra gårsdagens sluttnotering på råvarebørsen i New York.

Mindre usikkerhet
Ellers fortsetter tegnene til normalisering i finansmarkedet å komme. VIX-indeksen, som måler prisen for å forsikre seg mot aksjefall, har falt til under 20. På det verste i fjor høst var indeksen oppe i 80. Et høyt tall indikerer mye usikkerhet i markedet.

- De siste nøkkeltallene indikerer at den globale økonomien kommer seg raskere enn vi har forventet. Det er for tidlig å si noe om utviklingen er bærekraftig, men det burde vi kunne se ved slutten av første kvartal 2010, sier forvalter Prasad Patkar hos Platypus Asset Management i Sydney til Bloomberg.

- På tross av en overraskende kraftig nedjustering av BNP veksten i tredje kvartal i USA var markedene videre opp i USA og Asia. Svakt tredje kvartal tok markedet tilsynelatende som historie og fokuserte i stedet på en overraskende kraftig vekst i salget av brukte boliger i november. Lange renter steg med oppgangen i aksjemarkedet og økt risikoappetitt. Det er også verdt å merke seg at dollaren styrket seg, skriver seniorøkonom Erik Bruce i Nordea Markets i en rapport.

Nøkkeltall onsdag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)

Japans Topix: STENGT
Japans Nikkei 225: STENGT
Hongkongs Hang Seng: + 0,93 %
Kinas CSI 300: + 0,95 %
Kinas Shangai Composite: + 0,72%
Taiwans Taiex: + 0,52 %
Sør-Koreas Kospi: + 0,35 %
Singapores Strait Times Index: + 0,62 %