De asiatiske børsene har fått en solid start på den nest siste børsuken i år.

Tirsdag sendes den sammenveide regionindeksen MSCI for Asia- og Stillehavet opp til det høyeste nivået på tre uker, med 1 prosent til 118,07 poeng.

Eksportaksjer
Oppgangen ble spesielt drevet av eksportaksjer i Japan, som som følge av en svakere japansk valuta får stadig bedre fortjenestemuligheter. Yen svekket seg i løpet av dagen til det svakeste nivået mot amerikanske dollar siden oktober.

For eksempel steg et selskap som Sony med 2,7 prosent i dag. Selskapet har om lag 23 prosent av sin totale omsetning fra USA. Nissan og Toyota steg henholdsvis 6,1 og 2 prosent.

I Hongkong stiger mange finansaksjer etter en rapport fra myndighetene om at mange av bankene kan vise til nokså god vekst. Også teknologiaksjer hadde en god utvikling. Det skjer etter en avisartikkel om at etterspørselen etter minnebrikker er i ferd med å ta seg opp igjen.

-Den globale økonomien er i stabil bedring. Noen frykter en dobbelbunnet resesjon. Jeg skulle gjerne likt å vite hvordan de har kommet til denne konkusjonen, selv om jeg har forståelse for deres bekymringer, sier strateg Yoshinori Nagano i Daiwa Asset Management i Tokyo til nyhetsbyrået Bloomberg.

Fest i USA
I USA startet børsene uken med et solid hopp mandag. De ledende indeksene steg rundt 1 prosent, og spesielt teknologisektoren viste styrke.

Les mer:Solid oppgang i USA

Nøkkeltall tirsdag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)

Japans Topix: + 1,30 %
Japans Nikkei 225: + 1,91%
Hongkongs Hang Seng: + 0,51 %
Kinas CSI 300: - 2,68 %
Kinas Shangai Composite: - 2,32%
Taiwans Taiex: + 0,88 %
Sør-Koreas Kospi: + 0,69 %
Singapores Strait Times Index: + 1,21 %