Gå til sidens hovedinnhold

Asiatisk aksjerally

De asiatiske aksjene fulgte rekordkjøret i USA og endte selv i rekordterritorium.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Ledet av gruvegiganten BHP Billiton Ltd. klatret de asiatiske aksjene fredag. Høye metallpriser og en bedre enn ventet produksjonsvekst i USA dro Asia opp.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksene i Australia, Sør-Korea, Singapore, Malaysia og Indonesia klatret til nye rekorder. Markedene i Kina og Japan var stengt grunnet offentlige fridager.

- Fortsatt sterk global etterspørsel er spesielt gode nyheter for råvareprisene og dermed råvareaksjene, sier forvalter Shane Oliver, ifølge Bloomberg.

I Hongkong var det PetroChina Co. som utmerket seg med den beste økningen på mer enn seks år etter at selskapet sa at de har oppdaget et stort oljefelt i østlige Kina.

Den brede Asia- og stillehavsindeksen til Morgan Stanley klatret med 0,7 prosent til 436,53 poeng, etter at de i går klatret 0,8 prosent til da rekordhøye 433,62 poeng.

Ellers klatret flere selskaper på metallprisøkningen, verdens tredje største gruveselskap, Rio Tinto Group med fire prosent, Zinifex Ltd., verdens tredje største sinkprodusent, steg med 2,3 prosent og Jiangxi Copper Co., Kinas nest største metallprodusent steg med 0,9 prosent.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka