Dette er en båt med mange fikse løsninger i forhold til størrelsen – en forseggjort båt det ligger mye estetisk tankevirksomhet bak.

Askeladdens Teakstyle (imitert teak) og fargeglade puter pynter opp, det gjør også et pent dashbord i imitert karbon. Dersom man ønsker det, finnes en praktisk kalesje på utstyrslisten.

Gode sitteplasser
Askeladden kan blant annet diske opp med fine og komfortable sitteplasser både foran og bak konsollen. Spesielt i de to aktersetene sitter man bra med en putetrukket bøyle i ryggen.

Denne saken er hentet fra Kastloss.no.

En oppgradering i 2003 gav båten ekstra stuverom her bak samt et eget langsgående rom i fribordet for vannski, wakeboard eller fiskeutstyr. Stuverom fins også under den lille benken helt foran i båten, og foran denne et drenert rom for dregg og tauverk.

Sistnevnte kommer godt med, for i 475 er det ikke prioritert plass til badeplattform med rom for fortøyningstau eller dregg, noe flere av konkurrentene har.

Fin førerplass
Det er den senterplasserte, styrbordstilte konsollen som gjør 475 Freestyle spesiell. Bak denne sitter man godt beskyttet, og førerbenken gir en høy og fin førerposisjon.

Det eneste som skjemmer er plasseringen av kontrollboksen, som gjør at man må lene seg fram for å styre gasspaken.

Noe smartere er løsningen der man kan vippe ryggen i førerbenken fremover, og dermed skape en sittegruppe akter i båten. Luka til stuverommet mellom setene kan også vippes opp, og utgjør dermed et bord for passasjerene rundt.

Løsningen er fin, men blir – som vi har nevnt ved tidligere anledninger – i trangeste laget for en båt i denne størrelsen.

De ferskeste båtnyhetene finner du på Kastloss.no.

Den sentralt plasserte konsollen har som nevnt mye å si for kjøreopplevelsen. Bak rattet i 475 har du følelsen av å kjøre en større båt: Her sitter man beskyttet, høyt og fint, og båten oppleves roligere i sjøen enn hva de akterstyrte båtene gjør.

Større avstand mellom fører og motor gjør dessuten sitt for lydopplevelsen.

Snilt skrog
Freestyle har fortsatt et middelmådig skrog som ikke inviterer til fest, men som gjør båten snill og vanskelig å provosere. Båten sitter godt i svingene og kaviterer ikke, men er heller ikke spesielt trimmevillig.

Mercurys 60 hester gir greit skyv og bringer oss opp i 31,5 knop, en fart det kompakte skroget klarer fint.

Da er det verre med enkelte av smådetaljene om bord, som har en tendens til å skrangle i bølgene. Men jo mer vi kjører, desto mer har vi tro på Askeladden 475 som en trygg liten hyttecruiser for fire personer.

Mer om båt finner du på Kastloss.noog i Nettavisens båtmagasin.