Det har dukket opp flere selskaper verden over som har spesialisert seg på utleie av rådyre drømmebiler, melder nettstedet Forbestraveler.

I tillegg til egne utleieselskaper finnes det også egne klubber som tilbyr medlemskap og tilgang til flere superbiler.

Dette gjør det mulig å få oppleve eksotiske biler fra for eksempel Ferrari, Aston Martin, Audi og Lamborghini.

I Amerika startet trenden for alvor i 2001-2003, og her er det luksusbilklubber som gjelder. To av selskapene her er Exotic Car Rental og Classic Car Manhattan.

Chicago Elite Rental startet med fem biler for tre år siden, og har i dag økt bilparken sin til 30 biler.

Noen av bilene selskapet kan flotte seg med er en Bentley Flying Spur fra 2006, og en Porsche 911 C4S Coupé. Å disponere en Porsche 911 S Carbiolet fra 2006 koster 475 dollar per dag, eller knappe 2500 kroner.

For en Lamborghini Gallardo Spider koster det rundt 5000 dollar for en helg.

Rettigheter etter status
Medlemmene i bilklubbene får velge biler etter hvilken status de har innenfor kretsen. Jo flere poeng et medlem har, jo flere biler har vedkommende tilgang til.

Det medlemmet som har flest poeng, får også førsteretten til å leie luksusbil i feriehøytidene.

Det finnes også selskaper som tilbyr leie av lekre biler til de mer gjennomsnittlige forbrukerne. I London finnes for eksempel Écurie25 Club. Slike selskaper finnes også i Frankrike, Australia, Sveits, Italia og Tyskland.

Écurie25 Club opererer med en innmeldingsavgift på 750 pund som gir deg rett til fire sommerhelger med for eksempel en Aston Martin Vantage Roadster. Billigere biler får du kjøre desto mer.

For dyrt i Norge
- Vi har fra tid til annen vurdert utleie av luksusbiler i Norge, sier informasjonssjefen for Avis Bilutleie i Skandinavia, Dag André Johansen.

Men grunnet de dyre bilavgiftene og forskikringene i Norge, ser han på det som lite lønnsomt.

- Det vil jo dermed bli mye dyrere for kunden å leie en slik luksusbil i Norge enn en vanlig bil, sier Johansen.

Dessuten er det størst etterspørsel etter medium store biler som er økonomiske. Det er kun om sommeren folk ønsker å leie litt dyrere kabrioleter.

- Men vi leier ut Porsche og Ferrari i Tyskland. I England leier Avis blant annet ut biler fra Aston Martin og luksus-SUV'er, sier Johansen.

Der er utgiftene langt lavere enn i Norge.

- Vi ser at det er en økende trend å leie slike biler i utlandet, spesielt på grunn av at prisforskjellene ikke er så enorme som de ville ha vært her til lands, sier Johansen.

Se hjemmesidene til Ecurie25, Classic Car Manhattan og Exotic Car Rental.

Mer om bil og trafikk finner du i Bilmagasinet.