Resultatet er konseptbilen Aston Martin V12 Vantage RS.

RS-betegnelsen indikerer at bilen er lettere, raskere og mer kompromissløs enn andre Vantage-modeller.

Nytt designsenter
Det var under åpningen av Aston Martins nye designsenter i Gaydon, Warwickshire i England denne uken, den nye konseptbilen ble lansert for over 700 fremmøtte VIP gjester.

Dr. Ulrich Bez, som er sjef for Aston Martin, sa i sin tale at Aston Martin i løpet av de siste fem årene har fått ord på seg for å lage fullt funksjonerende konseptbiler, og at V12 Vantage RS ikke er noe unntak i så henseende.

- Vi vil lytte til interessen og tilbakemeldingene på denne konseptbilen, og dersom det er et stort nok ønske om å sette bilen i produksjon, vil vi seriøst vurdere å produsere den i et begrenset volum i nær fremtid. Til en pris som gjenspeiler bilens ekslusivitet, kunne Bez meddele de fremmøtte.

Lettvekter
På linje med den nylig lanserte DBS er både panser og bagasjelokk av karbonfiber, og konseptbilen har også kjeramiske bremseskiver. Dette er med på å holde vekten på superbilen like under 1.600 kg.

(artikkelen fortsetter under bildet av motoren)

Se stort bilde av motoren her

Det er mulig de har brukt et mekanisk skohorn for å få plass til den enorme V12 motoren under panseret, men de vet nok hva de gjør.

Raskest
Resultatet er i hvert fall den raskeste bilen Aston Martin så langt har bygget, og gjør unna 0 til 100 km/t på 4,0 sekunder. 160 km/t (eller 100 mph) når den på 8,5 sekunder.

V12 motoren på 6 liter yter 600 hestekrefter ved 6.250 omdreininger og dreiemomentet topper på 690 newtonmeter ved 5.000 omdreininger.

Æsjameg. Lyst på?

Ja.

Les mer om bil og trafikk i Bilmagasinet