(Indre Akershus Blad)

Det har skjedd mye i 26 åringens liv de siste fire-fem månedene. 15. september i fjor ble hun fru Ingebrigtsen i Mangen kapell. Det har gått et flyttelass fra Sandnes til hovedstaden der ekteparet har etablert seg i egen leilighet, og Astrid har gått fra studenttilværelse til lærerjobb ved Wang toppidrett.

Det har blitt en annen og mer hektisk hverdag, men hun stortrives med sitt nye liv, og er stadig sulten på å henge med i norgestoppen på sprint. Selv om hun har måttet ta noen grep i treningsarbeidet i forhold til tidligere.

– Jeg må bruke mindre tid på trening, noe som innebærer at det jeg nå fokuserer mer på kvalitet enn kvantitet, men jeg synes jeg har løst utfordringene bra så langt, og gleder meg til kommende helgs NM, sier medaljegrossisten fra Mangen.

Gleder seg til Filip kommer hjem

Innledningen på innendørssesongen har det ikke vært noe å si på. Tre løp har gitt like mange seiere og tidene 7.60 og 7.62 på 60 meter og 24.40 på 2000 meter gir henne tro på finaleplass, med drøm om medalje i det nært forestående inne-NM.

Ekteparet har også blitt husvarm i sitt nye rede i hovedstaden. Skjønt gemal Filip er en farende fant som hun ikke har sett siden idrettsgallaen første helg i januar. Fra den bar det rett til høydetrening i Syd Afrika idretts-Norges mest fargerike, utradisjonelle og fremgangsrike team.

– Men til helgen kommer Filip hjem igjen. Det gleder vi oss til begge to.

– Det skal vel feires? Kanskje med litt god mat? Har du noe på lur?

– Vi får se. Jeg har allerede fått ei ønskeliste fra Filip.

– Han er ingen asket i matveien med andre ord?

– Nei. Det er ingen av oss, og vi er begge glade i å lage mat. Det går i alt fra bondekost til mer moderne saker som pizza og taco.

Vurderer å koble inn svigerfar Gjert Ingebrigtsen

Flyttingen til Oslo har medført mye trening alene. Selv om hun savner et miljø rundt seg som kan skjerpe kvaliteten på treningene som i Sandnes, føler hun at hun er i bra rute.

– Jeg er stadig medlem av Sandnes, og får mine opplegg fra treneren min der, slik som tidligere år siden jeg meldte overgang dit. Og så er naturligvis Filip en fin partner når han er hjemme.

– Du har ikke hyret inn Gjert i trenerrollen eller søkt noen råd hos han?

– Nei, ikke ennå. Han har nok både lyst og noen meninger, men vi får se etter hvert.

– Hvordan er Filip i rute foran sesongen?

– Han har fått trent veldig bra og det ser lovende ut foran inne-EM om en måned.

Ingen planer om barn ennå

– Hvor lang horisont har du selv på toppsatsingen din?

– Vi får se. Jeg synes stadig det er gøy å trene og konkurrere på det nivået jeg er. Det gir energi i hverdagen. I førte omgang fokuserer jeg på innendørssesongen.

– Noen planer om å tenke på rekrutteringen? Det skulle vel være gode forutsetninger for nye talenter med de genene som er på både mors- og farssiden?

– Det er sant. Men vi får la de planene bli liggende på is en stund. Vi er begge unge ennå.