Gå til sidens hovedinnhold

Jente (9) misbrukt på asylmottak

Den mannlige ansatte lokket jenta til å hjelpe ham på loftet.

(iBergen.no) De overgrepene som der fant sted resulterte i at 40-åringen ble sendt i fengsel.

45 minutter
Den da ni år gamle jenta hadde bare bodd i Norge sammen med familien i to år da ugjerningen skjedde på sensommeren i fjor. Sammen med den ansatte på asylmottaket i en av Bergens omegnskommuner gikk hun på loftet for å finne brukbare madrasser til familien sin.

Mens de var alene på loftet benyttet 40-åringen anledningen til å gjøre tilnærmelser overfor barnet. I 45 minutter oppholdt de seg på loftet, hvor 40-åringen antastet henne.

Nektet straffskyld
Umiddelbart etter hendelsen fortalte jenta om den skremmende opplevelsen til moren, samt flere ansatte på asylmottaket. Saken ble anmeldt samme dag og mannen jobber ikke lenger ved mottaket.

Da saken var oppe for Nordhordland tingrett forrige uke, benektet han påstandene om overgrep. Men retten betvilte hans versjon av historien og la i stedet vekt på at som ansatt på asylmottaket burde han vite bedre.

- Behov for trygghet
«(...) Barn har et særlig behov for trygghet i oppvekstmiljøet sitt. Dette gjelder særlig for barn som kommer til Norge fra ustabile områder, og som har en bakgrunn med opprivende opplevelser slik fornærmede har i denne saken. (...) Tiltalte (...) var vel kjent med at mange beboere på et slikt sted har en bakgrunn som tilsier at de har særlige krav på trygge omgivelser.» skriver tingretten i dommen.

40-åringen ble idømt fengsel i 90 dager.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar