Datterselskapet Atea A/S i Danmark har signert to større kontrakter med dansk nærignsliv onsdag. Den største er en ny rammeavtale med TDC, leverandør av kommunikasjonsløsninger, om salg og administrasjon av bredbåndsprodukter til TDCs bedriftskunder.

Avtalen har en estimert verdi på omkring 200 millioner danske kroner, eller 226 millioner norske kroner for 2010.

- Avtalen mellom Atea og TDC gjør det mulig for Atea å selge og administrere bedriftenes behov for bredbåndsløsninger og dra nytte av både IT- og telekommarkedet, skriver Atea i en pressemelding.

Avtalen er en videreføring av den opprinnelige avtalen med TDC, som kun omfattet TDCs avtaleadministrasjon. Nå kan Atea også selge TDCs bredbåndsprodukter.

Den andre kontrakten er en to års rammeavtale med Danske Bank på levering av multimediaprodukter. Verdien på denne kontrakten er 110 millioner danske kroner.

Bakgrunnen er den nye danske multimedieskatten som trer i kraft i begynnelsen av 2010 gjør det mulig for ansatte å kjøpe multimediaprodukter gjennom en bruttolønnsordning med arbeidsgiver. Atea skal administrere denne ordningen for Danske Bank.