(SIDE2): - Jeg blir litt nervøs av å tenke på det, det blir jeg. Nå er det jo snart premiere. Jeg håper folk liker det, at de ikke blir skuffet. Det er jo det samme gode, gamle programmet.

Atle Pettersen (26) ser nesten litt alvorlig ut når han snakker om «Beat for beat»-premieren den 18. mars. For nå nærmer det seg. Atle har tatt over stafettpinnen etter Ivar Dyrhaug, som ledet det populære sangprogrammet i hele 17 år.

- De som har greie på det, har sagt at det har gått bra. Men klart det, jeg er jo litt nervøs og spent på å se hvordan det blir mottatt.

- Du er jo en tatovert rockemusiker. Er du ikke redd for hva Beat for beat vil gjøre med imaget ditt?

- Nei, det er jeg ikke. Jeg tror heller jeg kan være med på å freshe opp imaget til Beat for beat, sier Atle med et smil.

- Fordi du er freshere enn Ivar Dyrhaug?

- Det var dine ord, ler 26-åringen.

- Vi leker jo med musikk!

Tidligere har Atle fortalt at han trengte under et sekunds betenkningstid da han fikk tilbud om rollen som programleder i Beat for beat.

- Jeg brukte veldig kort tid på å si ja. Med en gang jeg fikk forespørselen, så tenkte jeg at «shit, dette er helt sinnssykt. Det er for stort å si nei til. Jeg får bare si ja og bli med på veien og se hva som skjer», sa Atle.

LES HELE PORTRETTINTERVJUET MED ATLE HER: - Jeg spilte alltid fantastisk da jeg var litt i bakrus

Den nye sesongen av Beat for beat ble spilt inn i høst, og Atle legger ikke skjul på at det har vært en av de absolutt morsomste jobbene han noensinne har hatt.

- Vi leker jo med musikk, og det er kjempegøy!

Det er liten tvil om at Atle er en musikkglad type. Blir det stille i et par sekunder, så nynner han. Tilsynelatende uten å tenke over det selv.

- Greide du å la være å synge med under innspillingen av Beat for beat?

- Nei, absolutt ikke. Men jeg holdt meg litt i hjørnet, la andrestemmer og knipset.

Samlet inn penger til barnehjem som 12-åring

Men Atle skal ikke sitte i sofaen og bite negler frem til Beat for beat-premieren. Denne uken reiser han til Tanzania for å delta på Specsavers' «eyecamp», der fem norske optikere gir synstester og tilpassede briller til de som trenger det.

- Men du er jo ikke optiker, så hva skal du gjøre der?

- Nei, men jeg er jækla blid, ler Atle, før han fortsetter:

- Neida, jeg skal bare være der, prate med folk, spille litt gitar og spre glede, rett og slett.

Dette er ikke første gang Atle engasjerer seg i slike veldedeighetsprosjekt. Allerede som 12-åring samlet Atle inn penger til et barnehjem i Thailand ved å spille inn et album og holde konserter på ulike misjonshus rundt i landet.

- Jeg sang i et kor og ble trukket ut til å reise til Thailand for å holde konserter i ulike menigheter der. Da besøkte vi et barnehjem i slummen i Bangkok, og det gjorde sterkt inntrykk på meg som 12-åring. Det var vondt å se at alle ikke hadde det like bra som oss, minnes Atle.

Totalt samlet han inn 40.000 kroner som han ga bort til barnehjemmet.

- Jeg har alltid vært opptatt av rettferdighet. Alltid vært litt kompis med de som står utenfor. Det er ikke noe jeg sier for å gjøre meg selv til en slags helgen, jeg synes bare det er fint å ta vare på hverandre.

Må være bedre enn Stian Blipp

De siste ukene har Atle brukt mye tid på å forberede seg til musikalen «Singin' in the Rain». Stian Blipp og Atle har fått hovedrollene, og skal spille kjendisparet Cosmo Brown og Don Lockwood.

I 2011 vant Atle «Skal vi danse» så det er ikke første gang han danser på en scene. Men med minimal steppe-erfaring må Atle likevel legge seg i hardtrening. Sammen med Stian skal han nemlig steppe i 10.000 liter vann på scenen.

Se video av øyeblikket der Atle Pettersen vinner «Skal vi danse» nederst i saken.

- Det blir sykt spennende! Jeg kjenner jo Stian godt fra før, så det er ekstra gøy å være med på dette sammen med ham. Men vi konkurrerer veldig mot hverandre. Det er bare ett alternativ, nemlig å bli best, uansett hva vi driver med, sier Atle.

For å si det sånn; hvis Stian tar dobbel salto, må Atle ta trippel.

- Det er ikke snakk om at Stian skal bli bedre enn meg til å steppe, det er helt sikkert.

- Jeg føler meg veldig privilegert

I tillegg jobber Atle med egne musikkprosjekt. Til våren slipper han en helt ny singel, men vil si lite om hva vi kan vente oss denne gangen.

- Det skal være litt hemmelig. Men jeg kan si såpass at jeg aldri har gjort noe lignende før, og at dette er det beste jeg noensinne har gjort.

Men først Tanzania. Deretter Beat for beat-premieren. Så singelslipp. Og innimellom alt dette må Atle altså bli flinkere enn Stian til å steppe.

- Livet er ganske fantastisk. Jeg står opp hver dag og gleder meg til det jeg skal gjøre, enten det er å synge, turne eller være med på slike ting som denne turen til Tanzania. Jeg føler meg veldig privilegert.

Se video av øyeblikket der Atle Pettersen vinner «Skal vi danse» her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=_9FP9KyU8DTvHuD4UsFhTXTc3uzoJzH8DHoeTpvmsqtBCcT5tzONH4b74nbSDNGlBDFQrPZnVGuBXpaX6j3FaWX0wn8vFcJV&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

LES OGSÅ: Lady Amelia Windsor kåret til «den vakreste kongelige»