Gå til sidens hovedinnhold

Atle som skjør fugleunge

- Det bor en liten skjør fugleunge i oss alle, sier Atle Antonsen som er aktuell som Tor i komiserien «Etaten».

(SIDE2): Latteren satt løst både blant pressefolket og skuespillere da det var visning av første episode av «Etaten» tirsdag.

I åtte episoder følger vi en gjeng ansatte i Plan-og bygningsetaten. Det er ofte de små detaljene i hverdagen som stjeler mye av tiden. Alle de ansatte er skjønt enige om at svikt i systemet vil føre til totalt kaos.

Utidige utslett
Atle Antonsen spiller Tor, en stillferdig kar som møtte veggen, fikk utidige utslett og måtte sykemeldes. Nå er han tilbake på kontoret og sier noe uvitende ja til jobben som avdelingssjef.

- Tor er ikke egnet som Plan-og bygninsetat-sjef. Han har ingen ambisjoner og er skjør, sier Antonsen til side2.

Han tror det bor en Tor i oss alle, eller rettere sagt en liten skjør fugleunge. Alle har sine problemer, påpeker Antonsen. Sammen med Ole Endresen står han for idè og manus.

Derfor har komikeren gradvis gjennom manus forberedt seg til rollen som Tor, men noen likhet med seg selv er han usikker på om det er.

- Ikke mange vil si det er likheter i det ytre, sier Antonsen og ler, før han fortsetter med et smil:

- Alle synes de andre ligner, men ikke en selv!

Ikke som The Office
Mange får trolig assosiasjoner til den britiske TV- suksessen «The Office». Antonsen forteller at «Etaten» er inspirert av andre konsepter, men NRK-serien står på egne ben.

- Den hadde ikke blitt laget uten «The Office», men det ligner ikke. Det er annen humor, og ikke den samme pinligheten, men mer komedie.

- Overraskende morsom
Foruten Atle Antonsen spiller Anne Marit Jacobsen den følsomme og deprimerte Liv som bruker mye tid på lysterapi. Jan Sælid spiller Rikard, avdelingens HMS-ansvarlige som ser det som sin oppgave at personalets rettigheter blir overholdt, og at personalet selv innretter seg etter gjeldene regler.

Siw Anita Andersen spiller «Etatens» skravlebøtte, Berit, og Ingar Helge Gimle har rollen som den positive Rune.

- Rune er veldig ensom, han er konfliktsky og vil at alle skal ha det greit. Også har han en hund han er veldig glad i, forteller Ingar Helge Gimle til side2.

Han så resultatet av «Etaten» for første gang i dag.

- Det var overraskende morsomt, jeg er veldig fornøyd, sier Gimle.

Han forteller at det har vært mye latter under innspillingen og viser til fine og gledelige skuespillere.

- Jeg håper på en runde to!

Etaten har premiere på NRK1 torsdag 14.september klokken 22.30.

Reklame

Hva skjer dersom man vinner 925 millioner?