Gå til sidens hovedinnhold

Audi 100 Coupe S: Unik bilsamling selges

Se hva som dukket opp på låven i Sverige.

Ofte når vi skriver om unike biler og ikke minst bilsamlinger som selges, så må man reise langt for å både se og eventuelt få slått kloa i det. Ofte til USA.

Men ikke denne gangen. Nå holder det å krysse svenskegrensa og kjøre videre østover til man nærmer seg av Stockholm.

Der bor Johan som har en samling ganske så uvanlige Audier å selge. Nemlig 100 Coupe S fra 70-tallet.

Skal være i grei stand

Det er snakk om ti biler til sammen. Han har syv komplett i noe varierende stand – alt fra kjørbare til lettere restaureringsprosjekter. Ikke noen vrakbiler her altså.

Dessuten følger det med deler fra tre demonterte biler også – så her bør det absolutt være håp om å få berget noen av de sjeldne Audiene.

For å se hele annonsen, klikk her.

På typisk svensk vis inneholder annonsen verken mye informasjon eller mange bilder, men at denne samlingen er unik er i alle fall helt sikkert.

Sjelden utgave

Den elegante og lekre coupémodellen ble lansert to år etter sedanutgaven – i 1970. Fram til modellen utgikk i 1975, ble det kun produsert 30 687 eksemplarer. Bilen fikk den største motoren, en 1900 kubikker på 115 hk og har forhjulstrekk.

Bilen her klare drag fra Aston Martin DBS – helt uten sammenligning for øvrig. Det er særlig bakre sidevindu, luftdekselet bak dette og baklysarrangementet som ligner.

Det er jo slett ikke noen dårlig målestokk det!

Fant bil til 70 millioner – hos høgger'n!

Til Sverige kom coupémodellen først i 1972 og den ble langt ifra noen suksess hos "søta bror", så at en mann har klart å raske sammen hele ti biler er nesten utrolig ...

Faller litt utenfor – enn så lenge ...

Audis popularitet har jo formelig skutt i været de siste årene, men 100 Coupe S er liksom ikke helt oppdaget enda. Så lenge den ikke har fem sylindere, turbo og quattro firehjulstrekksystem, faller den liksom litt utenfor det gode selskap blant Audi-klassikerne. Enn så lenge ...

Topp 5: Biler vi synes skal gjenoppstå

Kan være god investering

Det er ikke mer enn et par år siden at et norsk og svært pent eksemplar lå til salgs. Lenge og med lavere og lavere pris. Den bilen forble usolgt med en prisantydning på 40.000 kroner til slutt ...

Trenden er nå at prisene begynner å bevege seg. Oppover. Alt tyder nok på at de vil fortsette med det. Fortsatt får man fine eksempler på det internasjonale markedet til ca. 50.000 kroner.

Det er derfor all grunn – om du er Audi entusiast – til å ta en tur til Sverige for å se på en eller flere av disse bilene. Det kan bli en god investering!

Artikkelen er først publisert på broom.no. Les også:

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken