Var du en av dem som ble våt i øyekroken da Audi lanserte siste generasjon av familiebilen A6? Det er ikke så rart, for her snakker vi om en modell som tok et kvantesprang videre fra forrige generasjon. Lekker, stor og full av den litt mystiske x-faktoren som gjerne kalles premiumfølelse.

Aller grommeste versjon for oss nordmenn er stasjonsvogna, med S-tronic automatgir, quattro-firehjulstrekk, masse utstyr og den råsterke 3-liters dieselen på 245 hk.

Og selv om det er mange som ønsker seg en slik, er det dessverre få som klarer å realisere drømmen. Og akkurat som så mange ganger før, er det penger som knuser denne drømmen også. Eller, mer presist, mangelen på penger.

Slike biler koster nemlig rundt en million kroner nye - og det er det få som kan unne seg.

På bruktmarkedet derimot - der går det an å finne noen langt billigere varianter.

LES OGSÅ: Her er en Audi A6 du bør styre unna!

Snart halv pris

Bilen vi har funnet på bruktmarkedet er en 2012-modell - som alt har rukket å få 121.000 kilometer på samvittigheten. Det er en god del på en såpass ny bil, men på ingen måte nok til å skape seriøse bekymringer. Med godt vedlikehold kan disse bilene gå langt og lenger enn langt.

Den stålgrå bilen står hos forhandler, og er breddefull av morsomt utstyr. Her kan nevnes head up-display, webasto, radarbasert cruise control som bremser og gasser, ryggekamera, stort stereoanlegg og sportsseter i skinn.

Vil du heller ha en eldre og rimeligere modell? Les vår bruktbiltest av Audi A6 her

Store, eller små, felger

På bildene er dessuten bilen utstyrt med noen digre 20" felger, men disse må du betale 15.000 kroner ekstra for, om du skulle være interessert. Og det vil vi nok tro at du er.

Skulle du mot formodning IKKE ønske deg fete dekk og felger, følger det med sommerdekk på 17" felger også. Uten at du må punge ut noe ekstra for de, naturligvis.

Det følger ikke med vinterdekk, men det loves at det kan skaffes til god pris.

Klikk her for å se hele annonsen

Uvanlig god

Broom har testet A6-en i flere varianter, både med og uten Quattro. Vi har imidlertid kommet til samme konklusjon hver gang: Dette er en uvanlig solid og god familiebil.

3-literen leveres både med 204 og 245 hestekrefter - men rosinen i pølsa er helt klart fulleffektsversjonen.

Den fikser 0–100 km/t på 6,4 sekunder, som er riktig imponerende.

Les vår fulle test av Audi A6 3.0 TDI Quattro her

Stor og gjerrig

Forbruket er heller ikke verst. Rundt halvliteren på mila er alt som trengs ved langkjøring.

Rommelig er det også. A6-en strekker seg nemlig knappe fem meter i lengden, som gjør at det er rikelig med plass i kupeen.

Bagasjerommet på sin side har ikke noe problem med å romme 565 liter.

Prisene om du vil ha den nye typen A6 som stasjonsvogn og med quattro, starter på rundt 480.000 - da gjerne med godt over 100.000 kilometer på telleren.

Men disse forsvinner ganske raskt, så det gjelder å være rask ...

LES OGSÅ: Audi A6: Slik forvandler du familiebilen til sportsbil

Artikkelen er først publisert på broom.no. Les også:

BMW-en ringte politiet selv

Tapte veddemål - måtte kjøpe cab til kona

Test Toyota Land Cruiser: Million-SUV med tømmerhogger-faktor

Honda: Nå er det slutt for denne bilen