HTML EMBED

Enhver person som har forsøkt å bla litt i en instruksjonsbok i en bil, kan skrive under på at det er heller tørre saker. Som regel er det også vanskelig å finne fram, for du kan banne på (hvis det er din greie) at de som har laget instruksjonsboken ikke hadde din problemstilling i mente da de lagde innholdsfortegnelsen.

Dessuten er det jo som alle vet ingen med respekt for seg selv, som drar fram en instruksjonsbok.

Hvordan gjøre det spennende?

Så selv om både du og jeg selvsagt vet hvordan alle biler fungerer på alle måter, er det jo noen andre som kunne ha behov for å få litt informasjon om hvordan den dynamiske cruisekontrollen fungerer. Eller hvorfor en lampe med en oljekanne lyser på instrumentpanelet betyr. Eller kanskje er litt redd for å fylle på spylevæske i et hull der bare motorolje bør fylles.

Hyundai forsøkte seg med å legge ved en egen tablet på sine modeller, som skulle være litt mer fancy enn å bla i en bok, mens flere amerikanske merker har forsøkt å tilby en ren digital utgave av instruksboka som en app på mobilen.

Audi utvider virkeligheten

Men nå kan det se ut til at Audi har funnet en løsning som faktisk kan fungere. Selskapet har nemlig i samarbeid med selskapet Metaio utviklet en såkalt «agumented reality»-app som skal gjøre det langt enklere å finne ut hvordan forskjellige ting i bilen din faktisk fungerer.

«Agumented reality» er en samlebetegnelse som brukes spesielt på mobiltelefoner. Litt forenklet betyr det at en tar informasjon fra kameraet, viser det på skjermen og legger til ekstra grafikk eller informasjon. For eksempel brukes dette i turistapplikasjoner, der du kan se på et bygg i en by, og så kommer det opp informasjon om hva dette bygget er.

Pek og forstå

Og det er nettopp det Audi nå gjør i sin nye app, som nå er utvidet til å fungere med nye A3. Applikasjonen «eKurzinfo» lar deg peke på ting du lurer på hva er, og gir deg en forklaring på hvordan den fungerer. Det kan være alt fra start/stopp-knappet i dashbordet til å gi deg hjelp med hvordan du fyller nettopp spylevæske i rett hull i motorrommet.

Ifølge Audi gjenkjenner applikasjonen 300 forskjellige funksjoner på bilen og gir deg relevant informasjon.

Sjefen for teknologiselskapet Metaio, som har utviklet appen, mener dette kommer til å være fremtidens instruksjonsbok.

- Vi ser enormt potensial på området for interaktive serviceapplikasjoner. I fremtiden tror vi det også vil være mulig å hente fram nøyaktig relevant informasjon for enhver situasjon, sier Thomas Alt i en pressemelding.