Bilen, som skal vises på den store utstillingen i Los Angeles, er en konseptmodell. Det her med andre ord ikke sikkert at den noen gang blir satt i produksjon.

Men i en bilverden der enhver liten nisje etter hvert er i ferd med å bli fylt, skal du slett ikke se bort fra at den kommer.

Q5-basis
I så fall blir den neppe en viktig bil i Norge. Det som derimot gjør bilen verdt å omtale, er at den bygger på den kommende Audi Q5. Q5 er en mer kompakt SUV enn den enorme Q7 og vil gå i direkte kamp om kundene med BMW X3.

Ser du for deg bilen du ser her med fast tak, er du trolig nær en Q5. Det er for øvrig ventet, men ikke offisielt varslet, at Audi vil vise også Q5 på den kommende messa.

Google Earth og diesel
SUV-kabrioleten har, utypisk nok for en amerikansk bilutstilling, dieselmotor. Grunnen er en samlet tysk lansering av dieselmotorer i USA. Motoren har det siste av renseutstyr og tilfredsstiller kommende krav til utslipp. Med 240 hk er den heller ingen sinke.

Innvendig er den mest oppsiktsvekkende nyheten at navigasjonssystemet er koblet opp mot det tredimensjonale atlaset Google Earth. Dermed skal du kunne se bilder av gata du kjører i.

Taket på konseptbilen er for øvrig av tøy, og ikke metall. Audi fortsetter dermed å stritte imot den gjeldende trenden.

Mer om bil og trafikk finner du i Bilmagasinet.