Gå til sidens hovedinnhold

Audis nye superbil

Til våren kommer tidenes sportsligste Audi. Se den på video og i bildekarusell.

På papiret har Audi R8 alt som skal til for å slå seg fram blant de ypperste sportsbilene. Genene stammer fra Lamborghini Gallardo (Audi eier den italienske fabrikken).

V8-maskinen er synlig gjennom bakluka, og Audi har utnyttet showeffekten ved å lyse den opp når en låser bilen. Også andre steder benytter Audi lyseffekter, som diodelys (LED) både foran og bak.

Se bildekarusell nederst i saken. Video får du se ved å klikke på bildet over eller du kan se den i bedre kvalitet på TV 2 Sumo.

De 420 hestekreftene motoren yter skal flytte på 1560 kg. Legg til at den har firehjulsdrift, og en skjønner at den drar kjapt i vei fra stillestående.

Over 300 km/t
0-100 km/t går unna på 4,6 sekunder. Det er to tiendedeler kjappere enn for eksempel Porsche 911 Carrera.

R8 hever seg dessuten over gentlemansavtalen om å sperre toppfarta på 250 km/t. Råskinnet fortsetter ufortrødent helt til speedometernåla passerer 300 km/t.

Selv om R8 er i slekt med Lamborghini Gallardo, har Audi sørget for å lage en annen type sportsbil. Blant annet skal 9 cm ekstra akselavstand gi bedre komfort.

Gjennomført sportslighet
Bakkekontakt opprettholdes ved hjelp av elektromagnetiske dempere (Magnetic Ride, ekstrautstyr) som tilpasser seg underlaget og sjåførens utfordringer. Det gir også muligheten til å velge en egen sportsmodus som gir ekstra fast understell.

Som seg hør og bør for en sportsbil, går det meste av kreftene til bakhjulene. Bare inntil 35 prosent av drivkraften går til forhjulene. En vektfordeling på 44 prosent foran og 56 prosent bak skal bidra til kjøreegenskaper i toppklasse.

De elektroniske støttehjulene kan stilles i tre trinn, fra helt på til helt av. I vått vær sørger klossene for å legge seg inntil skivene for å tørke dem, noe som bedrer bremseeffekten.

Kostbar fornøyelse
Innvendig er instrumentene vendt mot sjåføren slik at de nesten pakker ham inn. Interiøret tilfredsstiller alle krav både til sportslighet og luksus, med runde klokker i dashbordet og eksklusivt skinn i setene.

I Norge kommer bilen i salg i april, og fem biler er allerede bestilt. De betalingssterke kan velge til ekstrautstyr som 19-tommers hjul, motordeksel i karbon, Bang & Olufsen-anlegg med 12 høyttalere og navigasjonsanlegg.

Prisen? R8 starter på 1.763.900 kroner med manuell girkasse, 30.000 kroner ekstra med det automatiske R-tronic-girsystemet.

Les mer om bil og trafikk i Bilmagasinet

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken