(SIDE2): «Sex og singelliv» har fått mye oppmerksomhet, og til og med høstet priser, for sin mote og styling. Men Carrie Bradshaw og de andre jentene når ikke helt til topps når tidenes beste filmantrekk skal kåres.

Se flere bilder av tidenes beste filmantrekk nederst i saken!

Den lille svarte
Det er nemlig Audrey Hepburns lille sorte, som er kåret til tidenes beste filmantrekk.

Kjolen fra Givenchy hadde skuespilleren på seg i «Breakfast at Tiffanys» - filmen fra 1960 som for øvrig har fått ikonstatus. Til kjolen bar hun et perlekjede og et par svarte hansker, og håret var elegant oppsatt og pyntet med glitrende detaljer.

Til bunns
Det er magasinet Lovefilm som har gjennomført undersøkelsen i forbindelse med premieren på den andre «Sex og singelliv»-filmen. Kanskje litt overraskende, må man faktisk se langt ned på listen for å finne et antrekk fra den filmen - og det er da Jessica Parkers brudekjole som har sneket seg inn på tiende plassen.

- Audrey Hepburn har virkelig gjort den lille sorte kjolen til en mote stempel, som har bestått tidstesten til tross for konkurranse fra å ha hatt noen av de mest stilfull kvinnene rundt seg, sier redaktøren i Lovefilm Magazine, ifølge Sydney Morning Herald.

Hepburns lille sorte kommer også foran andre ikoniske filmantrekk, som fre eksempel Ursula Andress sin bikini fra James Bond filmen «Dr. No».

Nok en Hepburn-look
Men det er ikke bare Hepburns antrekk fra «Breakfast at Tiffany´s» som får heder og ære, også den hvite kjolen skuespilleren bar i en veddeløpscene i filmen «My Fair Lady» finner man på listen - nærmere bestemt på sjetteplass.

(se bilder av noen av antrekkene nederst i saken)

Topp ti motefilm-øyeblikk:

1. Audrey Hepburns lille svarte kjole - Breakfast at Tiffany's (1961)

2. Keira Knightleys grønne kjole -Om forlatelse (2007)

3. Marilyn Monroe's hvite kjole - The Seven Year Itch (1955)

4. Ursula Andress's bikini - Dr No (1962)

5. Kate Hudson's gullkjole - Hvordan bli dumpet på ti dager (2003)

6. Audrey Hepburn's hvite kjole på veddeløpsbanen - My Fair Lady (1964)

7. Olivia Newton-John's trange skinnbusker - Grease (1978)

8. Raquel Welch's bikini - One Million Years BC (1966)

9. Nicole Kidman's glitrende korset - Moulin Rouge (2001)

10. Sarah Jessica Parker's brudekjole - Sex and the City (2008)

SE FLERE FILMANTREKK HER:

3327