Nå kan du sette penger på hvilke partileder det er størst sannsynlighet for at vil trekke seg etter stortingsvalget.

Spillselskapet Unibet har tatt for seg alle partilederne. De mener det er SV-leder Audun Lysbakken som er den største «favoritten» til å gå av etter valget.

Lysbakken får en odds på 3.25.

- SV og Lysbakken har slitt på meningsmålingene lenge og våre oddssettere tror derfor at det er størst sjanse for at SV blir første parti som bytter leder etter valget, sier Unibets pressekontakt, Kyrre Merg.

Og skal vi tro andre målinger, er det ikke rart at tipperne har lite tro på Lysbakken. Ifølge en ny Ipsos MMI-måling som har målt partiledernes poularitet, kommer Sv-lederen dårligst ut. Kun 23 prosent av de spurte mener han gjør en god jobb som partileder.

På toppen av det hele kunne samme selskap søndag melde at kun 4 av 10 velgere vet at Audun Lysbakken leder Sosialistisk Venstreparti. Dette var det dårligste resultatet av alle lederne for stortingspartiene. Andre målinger har og trukket frem at Lysbakken står i fare for å miste sin plass på Stortinget etter valget.

Fredag skal Audun Lysbakken være gjesteredaktør i Nettavisen. Se listen over alle gjesteredaktørene i valgkampen nederst i saken.

Under sperregrensen
SV sliter på meningsmålingene, og etter flere krisemålinger forrige helg, innkalte partiet til hastepressekonferanse søndag.

- Vi ber alle våre venner mobilisere, for nå står det om hele venstresidens fremtid, sa Lysbakken.

Meningsmålingene for NRK og Aftenposten viste at partiet kun hadde en oppslutning på henholdsvis rekordlave 2,5 prosent og 3,1 prosent - altså under sperregrensen.

- Med disse tallene har denne valgkampen fått et tydelig nytt mål og en ny dimensjon for oss. Det handler ikke lenger om hvem som skal sitte i regjering, det handler om Norge skal bli et land uten en slagkraftig venstreside, sa Lysbakken.

Les også: Krise i SV

Stoltenberg like bak
Like bak Lysbakken når det gjelder odds for hvilken partileder som vil trekke seg først etter valget, kommer statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Stoltenberg får en odds på 4.00.

- Tallene er egentlig ikke oppløftende for det rød-grønne alternativet i det hele tatt. Partilederne fra SV, Arbeiderpartiet og Senterpartiet ligger på de tre første plassene som gir minst igjen for pengene, selv om oddsen i seg selv ikke er oppsiktsvekkende lav, sier Merg.

Her er oddsen for alle partilederne:

- Audun Lysbakken (SV) 3.25
- Jens Stoltenberg (Ap) 4.00
- Liv Signe Navarsete (Sp) 6.00
- Siv Jensen (Frp) 7.50
- Bjørnar Moxnes (Rødt) 7.50
- Erna Solberg (H) 10.00
- Trine Skei Grande (V) 10.00
- Knut Arild Hareide (KrF) 12.50

Ikke bestemt deg? Ta Nettavisens valgomat her!

- Ap blir største parti
Unibets bookmakere mener også at det nå blir stadig større sannsynlighet for at Arbeiderpartiet blir landets største parti etter valget. Oddsen her er satt til 1.50.

- Her har hele 69 prosent av spillerne våre satt sine veddemål på at Arbeiderpartiet blir størst. En ting er meningsmålinger der man svarer muntlig, mens vi opplever at man er enda mer sikker i sin sak når man velger å plassere sine egne penger på et spill, sier Merg.

For Lysbakken er det imidertid en trøst at de som spiller på oddsen, har lite tro på at partiet havner under sperregrensen.

- 98 prosent av veddemålene på SV over eller under sperregrensen har gått på at partiet vil klare 4 prosents oppslutning. Kun to prosent tror det annerledes, sier han.

Erna Solberg er fortsatt den klare favoritten til bli landets neste statsminsister. Hele 78 prosent av veddemålene går på at Solberg overtar sjefsstolen. 21 prosent mener Stoltenberg blir sittende, mens bare 1 prosent har satt penger på at Siv Jensen blir statsminister.

GJESTEREDAKTØRER VALG 2013:

19/8 - Siv Jensen (Frp)
Jensens leder: Skal vi velge nye ansikter eller ny politikk?
Les også: Nå er Siv Jensen sjef i Nettavisen

21/8 - Marit Arnstad (Sp)
Arnstads leder: - De blå er uenige om samferdselspengene
Les også: I dag styrer hun Nettavisen

22/8 - Torbjørn Røe Isaksen (H)
Røe Isaksens leder: Systemet må se enkeltmennesket
Les også: I dag blir Nettavisen blå

23/8 - Audun Lysbakken (SV)

26/8 - Bjørnar Moxnes (Rødt)

29/8 - Hadia Tajik (Ap)

30/8 - Trine Skei Grande (V)

2/9 - Hanne Marcussen (MDG)

5/9 - Knut Arild Hareide (KrF)

Hva tror du? Si din mening i kommentarfeltet!

Mer fra Nettavisen: