Gå til sidens hovedinnhold

Heggems beste fisketips

Den tidligere Liverpool-stjernen Vegard Heggem gir deg her sine beste laksefisketips.

Vi tok kontakt med den tidligere fryktede høyrebacken og fiskeentusiast Vegard Heggem for å få hans beste laksetips. Vi gjengir her tipsene til innehaveren av fiskeparadiset Aunan i Sør-Trøndelag.

- Har du ferskt og godt «haill» øker fiskelykken, sier Vegard til Nettavisen. Det sikreste og beste er å ordne dette hjemme før man drar på tur, og i samarbeid med sitt faste følge.

Les flere fiskesaker her

Under følger hans andre tips:

Forberedelser
Skal vi tro Vegard er det viktig å bruke godt med tid før man drar på laksetur:

- Det er mange fantastisk flotte fiskeplasser i Norge, men det er også en fare for å havne steder med elendig tilrettelegging og dårlig fiske. Dersom du har tenkt å kjøpe fiskekort til en fiskeplass du ikke har vært før bør du gjøre litt research.

Det er ikke bare det å finne riktig sted som er viktig, man må også følge reglene:

- Et godt tips er å spørre om referanser på forum på nettet, f.eks. fluefiske.net eller fiskersiden.no. Sett deg også i god tid på forhånd inn i fiskereglene i elva hvor du skal fiske, og husk å kjøpe Statens Fiskeravgift som nå også kan kjøpes online .

Vær indianer
De fleste laksefiskere vet at det er lett å skremme bort fisken. Vegard kaller det å være en indianer, noe som betyr følgende:

- Laksen er en nervøs og lettskremt skapning. Vær derfor varsom når du beveger deg i og langs elva.

Vær tålmodig og systematisk
Tid bør man ha nok av om man skal ut for å få tak i laksen. Søvn og kaffe er gode tips:

- Hvis du blir lei og ukonsentrert er det bedre å ta en pause. Kok deg kaffe, sov litt eller gå en tur.

Stort sett får du ikke fisk
Vegards siste tips handler om det som er selve utfordringen med laksefiske. Nemlig det faktum at man som oftest ikke får fisk:

- Laksefiske handler stort sett om å ikke få laks. Du bør derfor ikke basere deg på at turens suksess står og faller på om det blir laks på land. Legg til rette for mye kos ved elvebredden, med bål, kaffe og god mat og drikke.

PS! For de uinnvidde: «Haill» kan også kalles fiskelykke som oftest er medbragt hjemmefra. Mange får «haill» av sine partnere kvelden før man drar på fisketur. Det er ofte slik at mange fiskere lar være å dusje etter gjennomføringen av disse forberedelsene for å ha best mulig «haill.»

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken