Gå til sidens hovedinnhold

Aurora (5) ble sendt hjem med brudd i begge armer

En fortauskant ble for høy for Aurora Orrem Dybdal (5) som var ute å syklet. Det resulterte i hele tre brudd i håndleddene. På legevakta i Porsgrunn unnlot de likevel å sende henne direkte til røntgen.

- Ja, det klør. Også svir det og verker litt, forteller Aurora hjemme fra sofaen med to gipsede armer. Skolestarten i 1. klasse på Vestsiden oppvekstsenter ble ikke helt som hun hadde tenkt, skriver Telemarksavisa.

- Men det er litt gøy å være hjemme også da. Her er jo pus, smiler hun, og løfter opp en liten grå kattunge.

Reagerer
Mamma Trine Orrem Siljan kan trygt konstatere at datteren har kommet over det verste hun også.

Selv forsto hun raskt at det var et stygt fall som hadde skjedd ute i gata.

- Jeg hørte henne godt, ja, ennå det var litt bort i gata her, sier Trine.

- Jeg skulle sykle opp på en fortauskant fordi det kom en bil bak oss. Da tok jeg salto over styret og tok meg imot med armene. Jeg hylte veldig høyt, forklarer Aurora.

Heldigvis var hjelmen på.
Aurora fikk litt saft å drikke på trappa, men legger ikke skjul på at det hjalp heller lite. Når håndleddene også begynte å hovne opp tok de derfor turen til legevakta i Porsgrunn fredag kveld.

- Vi venta en times tid før vi kom inn. Da kikket og klemte de litt på henne, men de ba oss se det an til neste morgen, eventuelt komme tilbake igjen hvis det ble verre. Da antok jeg jo at de mente det ikke var noe brudd, forteller Orrem Siljan.

Tre brudd
For fem år gamle Aurora ble det en lang natt med mye gråt og lite søvn.

Med seg fra legevakta fikk de riktignok en rekvisisjon til å møte opp til røntgen i Skien dagen etter. Dit dro de også tidlig.

- Der fikk hun konstatert to brudd i det ene håndleddet og ett i det andre. Heldigvis er det ikke så stygge brudd, så det skal gro seg fint til igjen, påpeker hun.

Likevel ble det altså gips som skal sitte på i tre uker på Auroras to små armer. Venner og familie har allerede satt sitt tydelige preg på den. I dag skal hun tilbake på skolebenken, og da blir det nok ennå flere tusjstreker på henne.

Spørsmålet mamma Trine Orrem Siljan sitter igjen med er hvorfor ikke legen de møtte sendte dem direkte til røntgen i Skien for å avklare det.

- Ofte bedre å vente
Kommuneoverlege i Porsgrunn, Bjørnar Nyen, sier det noen ganger kan være bedre å vente til neste dag for å få behandling for bruddskader.

Han presiserer at han ikke kjenner saken konkret og at han uttaler seg på et generelt grunnlag, men også på bakgrunn av egen erfaring.

- Det må selvfølgelig vurderes i forhold til type skade og smerter, men veldig mange brudd kan man med fordel vente med å behandle til neste dag. Ofte er det bedre å få behandling på dagtid fremfor natt. Det har med bemanning å gjøre, blant annet. Forløpet kan bli mer komplisert når det er færre folk på de ulike avdelingene som må samhandle, sier han.

Han presiserer samtidig at det er viktig å gi god informasjon til pasienter og pårørende om dette.

Les flere saker i Telemarksavisa

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken