Gå til sidens hovedinnhold

Austevoll om V65

Gunnar Austevoll er svært sentral på Bjerke i kveld

Klikk her for Nettavisens V65-tips

Klikk her for komplett løpsprogram

-Jeg ser virkelig frem til å kjøre en unntakshest hest som 2 Mørtvedt Jerkeld (3. løp/V65-2). Selv om jeg aldri har kjørt ham selv, har jeg dannet meg et bilde av hvordan løpet kommer til å forløpe. Med mange raske hester i første rekke, ser det ut til å bli litt kjøring om posisjoner og bra fart; i hvert fall innledningsvis. Mørtvedt Jerkeld er ikke spesielt rask ut, men det ser jeg nesten på som en fordel her. Jeg kan la ham legge seg til og får neppe posisjonsproblemer i et så lite felt. Han tåler å gjøre mye selv og har en fin oppgave her. Hvis han ikke skulle galoppere, ser det ut til å være en bra vinnersjanse, men jeg tør ikke anbefale ham banker siden jeg aldri har kjørt ham før, vurderer bergenseren som følger på med flere spennende vinnersjanser utover dagen.

I V65-innledningen kommer første dame ut fra stallen til Karoline Krogh-Hanssen. 12 Hispania As (2. løp/V65-1) varmet fint foran sin første start etter lang pause, men hadde ikke så mye å sette inn i løpet som ble vunnet av Miami Peach. Drammenstreneren har ikke kjørt med hoppa etterpå og synes det ser vanskelig ut.

-Det er ikke enkelt å hente tillegg i disse løpene, så jeg tviler på at hun får med utfallet å gjøre. Hun har sikkert gått frem med det ene løpet i kroppen, men hun trenger nok flere og er ikke noe for spillerne foreløpig, tviler Austevoll.

Danser rundt konkurrentene?
7 Balerina Touch (4. løp/V65-3) har vist voldsom utvikling i år og har både vunnet V75 og blitt treer i Jarlsberg Grand Prix i sommer. Denne gangen er det et ordinært hoppeløp det er snakk om, og kusken er stor optimist.

-Hoppa holder toppform og vokst flere klasser i år. Hun er veldig rask fra sart og jeg kommer til å kjøre et stykke for å få en fin posisjon. Hun går veldig fint i tet, men er faktisk vel så bra med ryggløp. Distansen er ingen ulempe siden hun er sterk og jeg innrømmer at jeg har seierstro på henne. Jeg har ikke kjørt med henne etter det siste løpet, men rapportene jeg har fått har vært positive. Bør på bongen, anbefaler Austevoll.

4 Propellen (5. løp/V65-4) har hatt pause siden juni, men Gunnar har vært fornøyd med hingsten i et hurtigarbeid og håper å kjempe om en plass i toppen.

-Han gikk et kjempefint løp sist utenfor Pil Elden og var knepent slått. 2600 meter er bare en fordel for ham, men det kan hende at han trenger løp etter pause. Han er nok ikke rask nok til å ta teten, men han tåler å gjøre litt jobb selv, så posisjonen har ikke så mye å si. Er verdt en markering på tre-fire hester, men jeg tror mest på en trippelplassering, forteller Drammenstreneren.

Norgesdebuterer
I V65-finalen kommer du en spennende nykommer med gode meritter fra Sverige. 9 Ivery Simoni gikk blant annet på tolvtallet i sin nest siste start og vant på 15.5/2160 meter sist. Selv om det har gått noen uker siden forrige start, mistenker vi at hoppa er godt foreberedt.

-Jeg vet ikke så mye om hoppa, men ser at hun har gjort det bra for Veijo Heijskanen i Sverige. Ut fra raden, synes jeg hun skal regnes på bongen, synes Austevoll.

Premiesjanser
-9 Fabiona Ess (6. løp/V65-5) er det smyg og premie som gjelder for.

Kilde: Norsk Rikstoto

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien