(Side2): Da innspillingen av filmen «Australia» skulle finne sted var det en selvfølge for regissøren Baz Luhrmann, som selv er australsk, at de største rollene ble spilt av ekte «aussier». Russell Crowe skulle opprinnelig spille rollen som Drover, men på grunn av sitt urealistiske lønnskrav gikk rollen til Hugh Jackman. Avdøde Heath Ledger var også påtenkt en rolle i filmen, men hans valg falt heller på rollen som The Joker i «The Dark Knight», en rolle som natt til mandag ga han en Oscar.

Nicole Kidman var selvsagt i rollen som Lady Sarah Ashley, og takket ja til tilbudet uten å ha sett manuskriptet.

Les også: Dette må du oppleve i Australia

Side2 har en konkurranse med temaet reiser i filmens verden. Denne uken er det Australia som står for tur, og kan du nok om filmen og landet kan du vinne gavekortet som kan ta deg til nettopp Australia. Samtidig gir vi deg også en guide om de største australske stjernene.

Konkurranse: Vinn reisegavekort på 15 000 her.

Hugh Jackman
Denne kjekke skuespilleren fra Sydney har hatt roller i storfilmer som «X-Men», «Swordfish» og senest «Australia». Jackman har vunnet flere filmpriser og vært på listen over People Magazines liste over de 50 vakreste mennesker i verden fem år på rad. Natt til mandag var han vert for selveste Oscar-utdelingen.

Nicole Kidman
Kidman ble født på Hawaii, men flyttet til foreldrenes hjemland Australia som liten jente og vokste opp i Sydney. Hun fikk sitt store gjennombrudd i filmen «Days of Thunder» hvor hun møtte Tom Cruise, som hun senere ble gift og deretter skilt med. Siden den gang har Kidman blitt en av Hollywoods største skuespillerinner og blant annet vunnet Oscar for beste skuespillerinne i en hovedrolle for sin prestasjon i filmen «The Hours».

Toni Collette
Noen husker henne kanskje fra den australske filmen «Muriels Wedding» hvor hun spiller en giftesyk, Abba-elskende og mindre attraktiv kvinne. Siden den gang har hun spilt flere «alternative roller» blant annet som en noe spesiell mor i filmatiseringen av Nick Hornby-romanen «Gutter er gutter». I dag gjør hun suksess i den amerikanske TV-serien «United States of Tara» hvor hun spiller en familiemor med splittet personlighet.

Konkurranse: Vinn reisegavekort på 15 000 her.

Mel Gibson
Han ble født i USA, men flyttet tidlig til Australia hvor hans mor opprinnelig var fra. Han fikk sin debut i filmen «Mad Max» som gjorde han verdensberømt og har siden den gang spilt i filmer som «Dødelig Våpen», «Braveheart» og «We Were Soldiers». Empire Magazine har rangert Gibson som nummer tolv på listen over tidenes filmstjerner og har mottatt «Officer of the Order of Australia» som er Australias høyeste ordenen.

Heath Ledger
Hollywood var i sorg da Heath Ledger ble funnet død i sin leilighet i New York i fjor. Den da 28 år gamle australske skuespilleren hadde allerede rukket å bli verdensberømt gjennom sine roller i filmer som «A Knight's Tale», «Brokeback Mountain» og «Casanova». Sist men ikke minst spilte han The Joker i «The Dark Knight», familien til Ledger mottok Oscar-prisen for denne rollen natt til mandag.

Cate Blanchett
Denne australske skjønnheten har blitt høyt rangert på listen over verdens vakreste mennesker av People Magazine og på Empire Magazines liste over de smarteste personene i Hollywood. Blanchette har spilt i filmer som «Ringenes Herre», «The Aviator» og «The Curious Case of Benjamin Button» som alle er Oscar-vinnere. Hun har til nå fått oppleve å vinne hele 55 filmpriser og blitt nominert til ytterligere 60.

Konkurranse: Vinn reisegavekort på 15 000 her.

Russell Crowe
Russell Crowe er opprinnelig fra New Zealand, men har bodd i Australia mesteparten av sitt liv. Han hadde fikk sitt internasjonale gjennombrudd i filmen «The Quick and the Dead» og har siden den gang blant annet mottatt Oscar for beste skuespiller i en hovedrolle for «Gladiatoren». Han har også prøvd seg som musiker, både som soloartist og som vokalist i flere forskjellige rockeband, uten noe særlig suksess.

Elle Macpherson
«The Body» er kallenavnet hennes, og det er ikke ufortjent for Elle er en av verdens største modeller gjennom tidene og har vært avbildet på forsiden av Sports Illustrated fem ganger på tre forskjellige tiår. Sammen med Linda Evangelista, Christy Turlington, Naomi Campbell og Cindy Crawford dannet hun det som ble omtalt som den første generasjonen av supermodeller. Hun startet som modell i en reklame for Tab Cola i 1982 og er fremdeles aktiv som modell i dag som 44-åring.

Dame Edna
Denne dama er Australias største maskot i menneskelig skikkelse. Bak det lilla håret og katteøye-brillene finner vi komikeren Barry Humphries. Han startet sin karriere som Dame Edna i 1955 og fikk sitt internasjonale gjennombrudd på begynnelsen av 70-tallet. Siden den gang har Dame Edna vært avbildet på Australias 50 cents-frimerker, fått sin egen gate «Dame Edna place» i Melbourne mens hennes alter ego, Barry Humphries, har blitt hedret som «Commander of the Order of the British Empire» og «The Officer of the Order of Australia».

Steve Irwin
Australia var i sorg da landets store dyrevenn døde etter å ha blitt stukket i hjertet av en piggrokke i forbindelse med innspillingen av en undervannsdokumentar. Irwin begynte å jobbe med krokodiller allerede som niåring i foreldrenes reptilpark, og tok over driften av det som i dag er Australian Zoo. På 90-tallet ble han internasjonalt kjent gjennom TV-serien, «Krokodillejegeren». Steve Irwin ble bare 44 år gammel.

Konkurranse: Vinn reisegavekort på 15 000 her.

AC/DC
Dette er en av verdens mest kjente rockeband som har solgt mer en 200 millioner album. Bandet slo gjennom med albumet «High Voltage» i i 1976 og har siden den gang gitt ut hele 19 album. The Rolling Stone har rangert bandet som nummer 72 på lista over tidenes 100 beste artister.

Kylie Minogue
Kylie er en av Australias største stjerner og slo gjennom som Charlene i den australske såpeserien «Naboer» på 80-tallet. Et par år senere gjorde hun debut som artist på en veldedighetskonsert, noe som førte til platekontrakt. Hun fikk stor suksess med sangen «I Should Be So Lucky» i 1988 og har siden den gang gitt ut ti plater og mottatt en rekke musikkpriser. I tillegg har hun også lansert sitt eget undertøysmerke og fortsatt karrieren som skuespiller.

Natalie Imbruglia
Som så mange andre australske kjendiser startet Imbruglia sin karriere som skuespiller i såpeserien «Naboer». Men det er som musiker hun virkelig slo igjennom da hun gjorde stor suksess med låta «Torn» i 1997. Hun ga ut tre album, men har til gode å oppleve den samme suksessen som hun hadde med «Torn» igjen. Hun gikk riktignok tilbake til jobben som skuespiller i 2003 hvor man kunne se henne som Lorna Campell i filmen «Johnny English».

Nick Cave
Nick Cave er frontfiguren i bandet «Nick Cave and the Bad Seets» og er en av Australias mest populære artister, spesielt kjent for sin mørke stemme. Han hadde spesielt stor suksess med duetten han gjorde sammen med Kylie Minogue på «Where the Wild Roses Grow», en sang som blant annet ble priset som årets låt. I tillegg har Nick Cave skrevet flere bøker, filmmanus og opptrådt som skuespiller i flere filmer.

Konkurranse: Vinn reisegavekort på 15 000 her.