(YEYE): Rektoren på en katolsk skole i Mackay, Australia, forsvarer elevene sine, til tross for avsløringene om at en strengt lukket klubb opererer på universitetet. Denne klubben er kun for pene jenter - stygge jenter får ikke lov til å søke, melder den australske avisen Herald Sun.

Jentene på St. Patrick’s College i Mackay, som ligger i staten Queensland i Australia, blir rangert etter utseende, vekt og hvor populære de er blant guttene. Medlemmene i eliteklubben, kalt «Club 21» eller «Big 21», skriver ned rangeringen fra 1-21 på håndleddet sitt slik at det er til alles skue.

Jo tynnere og penere, desto høyere rangering.

En jente skriver på et internettforum der klubben blir diskutert, at «stygge jenter trenger ikke å søke». En annen skriver at «det er en klubb med jenter på St. Patrick’s som tror de er fantastiske, men de er egentlig patetiske, sosiopatiske tøser».

Nyheten om klubben har skapt store overskrifter i aviser og på TV over hele Australia, og også i resten av verden.

Stygge jenter trenger ikke å søke

- Rystet og oppskaket
Rektoren på skolen, Eamon Hannan, sier at skolesamfunnet er rystet over den voldsomme mediedekningen, og at elevene har blitt tilbudt rådgivning.

Han forteller at noen elever har blitt plaget på vei til skolen, og andre har brutt sammen i gråt fordi de «ikke skjønner hvorfor de er på forsiden av avisene eller på nyhetene på TV».

- Jeg vil at alle skal vite at elevene på St. Patrick’s College er en enestående gruppe unge jenter og gutter, og det å se dem så oppskaket og lei seg over medias fokus på deres påståtte feiltrinn er hjerteskjærende, sier Hannan.

Og han fortsetter:

- Vi må ikke glemme at dette er sårbare tenåringer. Unge mennesker tråkker innimellom litt feil, og de lærer av feilene sine. Det har vi alle opplevd. Men de fleste av oss har sluppet å måtte takle at våre dumheter og feiltrinn i tenårene har blitt kringkastet til hele verden.

Det er en klubb med jenter på St. Patrick’s som tror de er fantastiske, men de er egentlig patetiske, sosiopatiske tøser

Vil ikke bli tolerert
Hannan sier også at slike «populære» klubber og grupper alltid har eksistert på skoler.

- Nå fokuserer vi mest på å støtte elevene, siden deres trygghet og helse er det viktigste for oss.

Skolen sendte for noen dager siden ut et brev til alle foreldrene, der de forsikret dem om at skolen forholder seg til visse retningslinjer når de behandler slike saker og at «enhver upassende oppførsel» ikke vil bli tolerert.

- Ikke uvanlig
Angela Dwyer, lærer i jus, kriminologi og sosiologi på Queensland University of Technology (QUT), sier at det ikke er uvanlig at jenter rangerer seg selv i henhold til et visst system. Hun sier at elever ofte plukker opp dette fra blader og magasiner, som stadig rangerer kvinner etter utseende og klesstil.

- I noen tilfeller blir dette sett på som en storm i et vannglass, men det kommer helt an på om de bruker denne informasjonen til virkelig å gjøre andres liv til et helvete.

Hun forteller også at slike grupper som blir dannet av unge mennesker, ikke nødvendigvis er en dårlig ting.

- I noen tilfeller er dette den eneste form for støtte unge mennesker har, sier Dwyer.

Siste fra Yeye
Store rumper er in

Vårens kuleste filmer
Norgesmesteren slår til igjen
Stjel stilen: Jessica Biel
Flere tar høyere utdanning

Gå til forsiden her