(SIDE2): For noen blir det aldri nok snø, selv etter en rekordvinter på den nordlige halvkule. Nå håper skientusiaster i Australia og New Zealand at de også får en snøfylt sesong.

Les også:Klart for bikinisesong i bakken

Nå viser de første værprognosene for vinteren at også denne delen av verden kan få en puddersesong utenom det vanlige, skriver The Daily Telegraph. Sesongen starter opp en gang i begynnelsen av juni.

Både i USA, Europa og Japan ble skistedene nærmest begravd.

- Denne sesongen kom det over 10 meter med snø i Vail, og det var den største snøsesongen jeg har sett på mine 28 år i Colorado, sier skilegenden Chris Anthony.

Han skal sammen med flere andre lansere årets skifilm fra Warren Miller, «Playground», i Australia neste måned.

Liten bransje
Omfanget av alpinanlegg er ikke like stort i Australia, men her finnes allikevel fem større skisteder. Nærmere 2,3 millioner vil denne sommeren prøve seg i bakker som Perisher Blue, Thredbo, Mt Buller, Hotham og Falls Creek.

New Zealand har litt flere fjell og litt mer alpine anlegg å tilby, og flere fra Australia tar turen over med ski i bagasjen. En dårlig sesong i fjor har gjort at alpinturene til sørøya ikke selger så godt, men det gjør at tilbudene nå er bedre enn på lenge, skiver den australske avisen.

Les mer om ferie og reise.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!