(Side2): Australias fastland har en kystlinje på nesten 37.000 kilometer og det finnes 10.685 strender langs denne. Vi viser deg de beste.

Les også:
På kjendisjakt i Australia
Dette må du oppleve i Australia

Side2 har en konkurranse med temaet «reiser i filmens verden». Denne uken er det landet og filmen «Australia» det handler om og hver dag gir vi deg nye artikler om landet «down under» sammen med en quiz hvor du har muligheten til å vinne gavekortet som kan ta deg dit.

Konkurranse: Delta og vinn reisegavekort på 15 000 her.

Det er nettsiden bak reiseguidene, Frommers.com, som har plukket ut sine favoritter blant Australias strender. Under kan du se de syv beste av de mange tusen strendene du kan besøke «down under».

Palm Beach - Sydney
Palm Beach er en forstad til Sydney og er kanskje kjent for mange TV-slaver, denne halvøyen framstår nemlig som Summer Bay i den australske TV-serien «Home and Away». Stedet er en lekegrind for Australias rike og berømte, og deler av halvøyen domineres av kolossale luksusvillaer. Strendene her er spesielt populære blant surfere.

Hyams Beach - Jervis Bay
Denne stranden ligger tre timer sør for Sydney og Guinness rekordbok har notert seg at Hyams Beach har den hviteste sanden i verden. Her er solbriller og solkrem et must dersom du ønsker å unngå solbrentheten, sanden er nemlig så hvit at den reflekterer sollyset, selv på en overskyet dag. Stranden er rammet inn av to nasjonalparker, «Jervis Bay National Park» og «Booderee National Park and Botanic Gardens» gir Hyams Beach en ekte «bush»-følelse med eksotiske planter og dyr.

Four Mile Beach - Port Douglas
Her får du følelsen av å være en million mil borte fra alt og alle. På Four Mile beach er det turkis sjø, svaiende palmer, sol og bading som gjelder. Men det finnes alltid en slange i paradiset. Her kan det til tider kry av de livsfarlige rokkene, men dersom du kommer mellom juni og september er du trygg.

Mission Beach
Mellom Queensland-byene Townsville og Cairns finner du Mission Beach, en 14 kilometers strandlinje med gylden sand. Det beste med denne stranden er at nesten ingen andre kommer hit. Regnskogen gjør stranden usynlig og dermed kan du få den helt for deg selv.

Whitehaven Beach - Whitsunday Island
Whitsunday Island er kjent for sin kritthvite silikonstrand, Whitehaven Beach, som nesten alltid er nevnt i kåringer av verdens flotteste strender. Stranden blir besøkt av flere hundre turister hver dag som går i land fra en av de mange seilturene som er så populære i området. Også her er solbriller og høy solfaktor å anbefale ettersom solen reflekteres i den kritthvite sanden.

Surfers Paradise Beach - Gold Coast
Dette er et av Australias mest populære feriedestinasjoner, og det er ikke uten grunn. Her finnes den perfekte blandingen av by- og strandliv, ja, byen ligger bokstavelig talt på stranden. Kombiner shopping med surfing og fest, alt kan gjøres med under fem minutters gangavstand.

Cable Beach - Broome
I Broome på Australias vestkyst finner du Cable Beach. På den 26 kilometer lange strandlinjen kan du ri på kameler i den berømte solnedgangen, et bilde som finnes på alle postkort fra stedet. Er du heldig farger solnedgangen himmelen blodrød akkurat når du sitter på kamelryggen.

Konkurranse: Delta og vinn reisegavekort på 15 000 her.