Gå til sidens hovedinnhold

Troms får sin første bomstasjon

Nå er det ikke lenger nok med en ekstra avgift på drivstoffet.

Tromsø er en av de større byene i Norge som fortsatt ikke har fått sin egen bomring. I stedet har de en knapp krone i tillegg per liter drivstoff som selges.

Men nå nærmer det seg slutten på tiden da AutoPass er som et fremmedord å regne i Nord-Norges største by. Den såkalte Ryaforbindelsen mellom Vikran og Larseng åpner nemlig til høsten.

- Når Ryaforbindelsen åpner innføres automatisk bompengeinnkreving, AutoPASS, for første gang i Troms. Automatisk bompengeinnkreving (AutoPASS) betyr at du kjører rett gjennom bomstasjonen uten å stoppe. Det er ingen myntmaskin, kortleser eller bemannet bod for betaling, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Ryaforbindelsen er en totalt 3,2 kilometer lang veistrekning, der hoveddelen er den nye Ryatunnelen på 2,7 kilometer. Den skal kutte reisetiden med dagens ferje fra en halvtime til 5 minutter. Og i motsetning til dagens ferje, er den døgnåpen - ikke bare avganger med 30-120 minutters mellomrom.

Litt høyere pris må de reisende deimot regne med. I dag koster det minimum 86 kroner å ta ferja (bil + sjåfør), mens taksten gjennom Ryaforbindelsen vil bli 100 kroner, men med opp til 50 prosent rabatt for abonnenter.

Den offisielle åpningen er satt til 29. september.

Kommentarer til denne saken