(SIDE2:) Det er ikke alltid at størrelsen teller. Bare spør Giovanni Ribisi, som spiller Parker i James Camerons «Avatar».

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

300.000 nordmenn
Siden premieren 18. september har nesten 300.000 nordmenn løst billett til det nesten tre timer lange eventyret som handler om kampen mellom det menneskehetens råskap og de med en litt dypere forståelse for naturen.

På planeten Pandora i 2054 har nemlig Parker (Giovanni Ribisi) og hans militære kumpaner funnet en mineralstein verdt enorme summer. Da spiller det liten rolle at planetens menneskelignende Na'vi-stammes hjemsted er rett over den største forekomsten. Militære gærninger til tross. Filmen portretterer Ribisi som en av de store slemmingene, mennesket som ikke gjør noe for å stanse ødeleggelsen.

LES MER:Et vakkert vidunder

Ribisi er for øvrig ikke uvant med å portrettere mennesker med noe gyngende moralkompass.

Med sine 2,8 milliarder i budsjett, er «Avatar» den teknisk sett mest kompliserte film som er skapt. Den har tatt årevis å utvikle, med dertil prislapp, og selv om man ikke nødvendigvis tenker så mye på det tekniske når man ser filmen, så slår det deg unektelig at dette må ha vært svære saker å forholde seg til.

Ikke tilfelle, om vi skal tro Giovanni Ribisi, som Side2 møtte under filmfestivalen i Cannes. Han avviste at opplevelsen av å spille inn «Avatar» var så annerledes enn å spille inn en mindre film.

- Det er klart at budsjettet var vilt annerledes. Men jeg vil si at «Avatar» er en av de mer intime filmopplevelsene jeg har hatt, sier han.

En milliard dollar
Hittil har filmen spilt inn en milliard dollar på verdensbasis. Det er den femte filmen i historien som har gjort det, og regissør James Cameron står også for en av de andre, «Titanic». Ribisi har imidlertid stor tro på at Cameron bryter ny grunn for andre filmskapere med litt mindre penger.

- Folk prater mye om små uavhengige filmer versus den store studiofilmen, men når alt kommer til alt så handler det ikke om det, men hvem som faktisk har ansvaret og den atmosfæren han skape, sier han.