(SIDE2:) 18. desember inntar James Camerons «Avatar» kinoene verden over.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Nybrottsarbeid
Så gjenstår det å se om Cameron fremdeles er «king of the world» som han uttrykte det da han gjorde rent bord under Oscar-gallaeen for «Titanic».

Årene etter «Titanic» har Cameron brukt til flere ting, men mest av alt har han jobbet med «Avatar» som har krevd en helt ny teknikk for å lage spesialeffekter.

Og siden hele prosjektet har vært ekstremt hysj-hysj, har det også vært en viss forvirring hva filmen handler om. Det avslører den nye traileren.

Hybrider
«Avatar» handler om en skadet soldat, Jake Sully, som fraktes til den nye verdenen der mennesker har funnet et særdeles verdifullt materiale. En kilo av mineralet gir 20 millioner dollar i inntekter, ikke uventet blir derfor menneskenes grådighet viktigere enn urbefolkningen, Na'vi.

Det amerikanske militære finner en måte å krysse mennesker med Na'vi-befolkningen, slik at de styres av de menneskelige hjernene. Vår helt (Sam Worthington) får dermed sin egen avatar. Han blir lovet at han skal få førligheten tilbake om han blir med på eksperimentet. Men hele eksperimentet skal snart sette ham i en storkonflikt med seg selv.

SE TRAILEREN TIL AVATAR

HTML EMBED
video_embed(12853,1);

Det er ikke vanskelig å lete etter trekk fra vår tid i «Avatar». Sully ender opp med å kjempe for en sivilisasjon der alt ikke handler om å gjøre seg rikest mulig på bekostning av naturressursene.

Da Apple slapp teaseren for Avatar, kollapset hele systemet som følge av pågangen fra ivrige fans over hele verden som ville se hva Cameron hadde funnet på.

LES MER: Er dette verdens råeste film?