(SIDE2): James Camerons film «Avatar» har blitt en enorm suksess. Ifølge nettstedet Variety skal filmen ha dratt inn omkring 3,6 milliarder norske kroner i løpet av bare ti dager. Det betyr nærmere 15 millioner kroner i timen, døgnet rundt.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Ny rekord i USA
Bare i USA dro filmen inn 1,3 millarder kroner i julehelgen som var, og det var langt mer enn «Sherlock Holmes» rekord 1.juledag med omkring 145 millioner kroner - på én dag!

2, 8 milliarder kroner har det tatt å utvikle teknikken og historien som er blitt «Avatar». Bare i løpet av den første julehelgen har filmen dratt inn utgiftene - og vel så det. 17. desember var ventetiden for sci fi-fans slutt. Filmen har vært en favoritt på diskusjonsforum verden over i over et år allerede da det ble kjent at Camerons baksing med storfilmen gikk mot slutten.

Gode kritikker
Filmen er blitt skrytt opp i skyene verden over.

- Du blir helt stum av beundring, skriver The Hollywood Reporter, som mener alt fra skuespill til filmens plott fungerer med de ekstraordinære spesialeffektene, skapt nettopp for «Avatar» og mye skyld i prislappen. Filmen kjøres ut i både 3D-versjon, som ifølge de Side2 har snakket med anbefales, og i vanlig todimensjonal kinofilm.

Bransjebladet konkluderer med at Twentieth Century Fox vil få igjen for investeringen sin.

Se klipp fra filmen her

Grønt budskap
«Avatar» handler om en tid i fremtiden da menneskene har begynt å utforske andre planeter for ressurser.

På planeten Pandora går ikke dette helt i hop med de menneskelignede Na'vi hvis landsby ligger oppå en av de rikeste mineralårene menneskene noensinne har sett. Av dette kan man lett konkludere at «Avatar» både er et grønt eventyr og et eventyr der menneskene griskhet sammenlignet med dagens jordiske krigssituasjoner blir diskutert.

Vi følger soldaten Jake, som er blitt lam etter å ha vært i kamp, og som slår til når han får tilbud om å få en såkalt avatar, en skikkelse fra Na'vi-folket paret med hans hjerne.

Les Side2s anmeldelse av filmen her; Et vakkert vidunder