Gå til sidens hovedinnhold

Avatar har nådd stjernehimmelen

Allerede på historisk liste.

Science-fiction-filmen til James Cameron har som den femte filmen i historien spilt inn over en milliard dollar på verdensbasis, ifølge Associated Press.

Rekorddriv
«Avatar» har etter kun 17 dager solgt for 352,1 millioner dollar på det amerikanske markedet, mens den har solgt for 670 millioner dollar i resten av verden.

Filmen startet sterkt med salg på 77 millioner dollar den første helgen, men det er allikevel langt under hva flere andre filmer tidligere har gjort. Forskjellen er imidlertid at disse normalt har hatt kraftige fall i antallet solgte kinobilletter, mens «Avatar» har holdt koken.

- Det er som et løpsk godstog. Den bare fortsetter å tjene penger. Her er det som skjer: jeg tror alle må se «Avatar» en gang. Selv mennesker som normalt ikke går på kino har hørt om den og sier; jeg må se den. Og så er det de menneskene som ser den flere ganger, sier Fox distribusjonssjef Bert Livingston, ifølge AP.

Regissør på topp
Kassasuksessen er James Camerons første film siden han regisserte tidenes største pengesuksess. Det er filmen «Titanic», som har spilt inn over 1,8 milliarder dollar på verdensbasis. Han er den eneste regissøren som har laget to filmer med over en milliard dollar i omsetning.

De andre filmene som har solgt for over en milliard dollar er «The Lord of the Rings: The Return of the King» med 1,13 milliarder dollar, «Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest» med 1,06 milliarder dollar og «The Dark Knight» med vel en milliard dollar.

Kommentarer til denne saken