Gå til sidens hovedinnhold

Fjernet sexscene fra braksuksessen

Men på DVD kan det bli andre boller.

Den amerikanske kanonsuksessen «Avatar» som herjer på kino vises strippet for en sexscene som den opprinnelig inneholdt, skal regissør James Cameron ha forklart.

- Vi hadde den med og vi fjernet den, sa Cameron på en pressekonferanse, ifølge ReelzChannel.com.

Les Side2s anmeldelse: Et vakkert vidunder

Cameron meldte imidlertid også at scenen kan komme til å være med på en spesiell DVD-versjon, «for dem som måtte ønske å se hvordan de har sex», når denne blir sluppet.

Årsaken til at scenen ble fjernet skyldes at filmen dermed kunne bli lansert i USA med vurderingen PG13. Denne aldersgrensen innebærer at foreldrene selv bør avgjøre om filmen er egnet for barn under 13 år. Dersom filmen imidlertid hadde fått en R-rating ville det kunne medført mange færre unge seere da denne krever at personer under 17 år må ha følge av voksne.

Og valget kan ha vært en genistrek.

Rekordsalg
Science fiction-filmen er den i historien som kjappest har havnet på listen over filmer med mer enn en milliard dollar i omsetning.

Etter kun 17 dager hadde «Avatar» solgt for 352,1 millioner dollar på det amerikanske markedet, mens den hadde solgt for 670 millioner dollar i resten av verden.

Filmen startet sterkt med salg på 77 millioner dollar den første helgen, men det er allikevel langt under hva flere andre filmer tidligere har gjort. Forskjellen er imidlertid at disse normalt har hatt kraftige fall i antallet solgte kinobilletter, mens «Avatar» har holdt koken.

- Det er som et løpsk godstog. Den bare fortsetter å tjene penger. Her er det som skjer: jeg tror alle må se «Avatar» en gang. Selv mennesker som normalt ikke går på kino har hørt om den og sier; jeg må se den. Og så er det de menneskene som ser den flere ganger, meldte Fox distribusjonssjef Bert Livingston nylig, ifølge Assoicated Press.

Regissør på topp
Kassasuksessen er James Camerons første film siden han regisserte det som så langt er tidenes største pengesuksess, filmen «Titanic», som har spilt inn over 1,8 milliarder dollar på verdensbasis. Han er den eneste regissøren som har laget to filmer med over en milliard dollar i omsetning.

De andre filmene som har solgt for over en milliard dollar er «The Lord of the Rings: The Return of the King» med 1,13 milliarder dollar, «Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest» med 1,06 milliarder dollar og «The Dark Knight» med vel en milliard dollar.

Kommentarer til denne saken